A nins pe Transalpina! Drumarii au împrăștiat material antiderapant

 

Primii fulgi de zăpadă din sezonul rece au căzut în această dimineață în Stațiunea Rânca, din județul Gorj. Duminică și-au făcut apariția primele semne ale începutului de iarnă în zona montană a județului Gorj. Turiștii s-au bucurat de fulgii de nea și au postat pe Facebook filmulețe cu prima ninsoare.

În județul Gorj, pe DN 67 C – Transalpina, în zona Urdele, s-a așternut primul strat de zăpadă din această toamnă. Drumarii au împrăștiat trei tone de material antiderapant pentru a face drumul practicabil. 

„Azi-noapte s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ un centimentru, pe Transalpina, Vârful Păpușa, Vârful Urdele, în zona aceea am acționat preventiv, mai sunt oameni care trec, facem apel să nu circule cu autoturismele neechipate de iarnă pe acel sector de drum unde este zăpadă. În cazul în care sunt surprinși de vremea rea pe sectorul de drum de munte, să ne anunțe ori prin apelul la 112, ori direct la secție, ori prin Salvamont, prin orice mijloc să ne anunțe imediat să-i putem ajuta. Am intervenit cu două utilaje, am împrăștiat și material antiderapant, aproximativ trei tone, patru maxim”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al SDN Târgu-Jiu, citat de Mediafax.

Județul Gorj se află până marți, la ora 10.00, sub o informare meteorologică de vreme deosebit de rece și ninsori la munte.

Galerie fotoVizualizări: 301

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste