Activități de formare, în Loutra Edipsou – Grecia. Mai mulți profesori din Gorj, printre participanți

 

Școala Gimnazială Ion Vîlceanu face parte dintr-un consorțiu ce cuprinde 13 unități școlare din județul Gorj, constituit la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, reprezentat prin doamna inspector școlar general, profesor doctor Marcela Mrejeru. Scopul acestui consorțiu este participarea la activitățile din cadrul Proiectului de mobilitate Erasmus+ cu numărul de referință 2022–1- RO01–KA121–SCH– 000061865, coordonat de către doamna inspector școlar profesor Angelica Necșulea.

În perioada 13.02. – 17.02.2023, domnul director prof. Necșulea Marian Cosmin și  prof. Pătrașcu Margareta Diana au participat la activitățile de formare din  a doua etapă de mobilitate din cadrul proiectului, care s-a desfășurat în Loutra Edipsou – Grecia.

Activitatea a presupus parcurgerea următoarelor cursuri de formare, asigurate de furnizorul de curs, Asociația Edu2grow: Creativity and interculturality și Stop Bullying, Start Inclusion! - prevention and intervention.

In parcurgerea cursurilor de formare au participat la activități menite să îi învețe să includă  toți elevii unei clase în activități informale, indiferent de mediul social din care aceștia provin.                                                

În acest sens, au avut loc activități extracurriculare incluzive, activități outdoor care promovează incluziunea,  jocuri de formare și de consolidare a unei echipe.

Experiența acumulată în urma participării la activitățile de formare a fost diseminată de către cadrele didactice menționate, atât în cadrul ședinței Consiliului Profesoral, cât și în cadrul activităților metodice din cadrul Cercul Pedagogic al Consilierilor Educativi, zona Motru.

 Autor articol: profesor Diana Pătrașcu

Vizualizări: 539

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste