(închide)

ALERTĂ ANM: Cod Galben de vreme severă imediată în Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea

 

ANM a emis o avertizare de vreme severă în județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt și Vâlcea valabilă până la ora 17.00. Se așteaptă intensificări ale vântului, cu viteze de rafală  de peste 65 Km/h. În județul Gorj Codul Galben este valabil în Motru, Rovinari, Turceni, Țicleni, Turburea, Jupânești, Licurici, Vladimir, Dănești, Logrești, Stoina, Negomir, Crușeț, Hurezani, Ciuperceni etc.

În prezent, se mai află în vigoare o atenţionare Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite pentru zona munte din 27 judeţe, valabilă până duminică dimineaţă, la ora 3:00.

Astfel, în intervalul următor, în zona montană vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80 - 90 km/h. La altitudini mai mari de 1.500 de metri, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali se vor depăşi 100 - 120 km/h, temporar va ninge viscolit şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Judeţele aflate sub atenţionare Cod galben sunt: Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Harghita, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna, Prahova, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Alba, Hunedoara, Mehedinţi, Covasna, Timiş, Arad, Bihor, Sălaj şi Cluj.

În celelalte regiuni vântul va avea intensificări cu viteze între 45 - 55 km/h, iar local şi temporar de peste 70 km/h.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o nouă avertizare nowcasting Cod galben de vânt, valabilă în zonele joase de pe raza a patru judeţe din zona Transilvaniei. Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 13:00, în judeţele Braşov, Harghita, Sibiu şi Mureş se vor semnala intensificări ale vântului care, la rafală, vor atinge local 55 - 60 km/h şi izolat 70 km/h. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Vizualizări: 1,463

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste