(închide)

Alessia Diaconescu din Novaci bucură sufletele privitorilor artei sale! Profesor: „A impresionat juriul Salonului Arte Mici!”

 

Alessia Diaconescu are 10 ani și este un copil foarte talentat. Pe 25 martie 2021 a fost declarată marea câștigătoare a Salonului de Pictură „Arte Mici” de la Motru și spune că și-a dorit acest premiu foarte mult. Din 2017 a participat la această minunată competiție și a câștigat diverse premii. „Am participat la Arte Mici, încă din 2017, când am obținut Premiul II la categoria 3-6 ani, apoi în 2018 și 2019 două premii speciale, în 2020 am obținut mențiune, așa că premiul de anul acesta este nesperat, dar atât de mult dorit. Incredibil de mult dorit!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Alessia Diaconescu. Felicitări, Alessia!

Salonul de Pictură „Arte Mici”, manifestare culturală de o mare importanță, a devenit, de-a lungul anilor, locul unde micii artiști-și aici ne referim la vârsta lor-se pot lansa și le sunt recunoscute talentul și pasiunea pentru arta plastică! În cadrul acestei competiții, an de an, se înscriu sute de copii din România și de peste hotare și fiecare dintre ei se bucură când își văd lucrările pe site-ul Salonului- http://artemici.ro/.

Anul acesta, dintre cele 450 de lucrări înscrise, membrii juriului au ales pe cele ale Alessiei Diaconescu din Novaci drept marile câștigătoare. Astfel, micuța Alessia, care are doar 10 ani, a fost declarată câștigătoarea Marelui Premiu al salonului de Pictură „Arte Mici” 2021. Fetița cu ochi minunați este din Novaci și face parte dintr-o familie de oameni tineri, cu inițiativă, antreprenori amândoi. Cristina Diaconescu, mama câștigătoarei, a declarat pentru Pagina Olteniei, că atât ea, cât și soțul său sunt absolvenți de studii superioare și nu și-au dorit să plece din localitatea natală. Au rămas la Novaci unde au dezvoltat o afacere și unde trăiesc alături de fiica lor. „Atât eu, cât și soțul meu suntem din Novaci. Eu am urmat cursurile Facultăii de Cibernetică din cadrul ASE București, iar soțul meu este absolvent de Drept, însă niciunul dintre noi nu profesează în domeniu. Suntem amîndoi, antreprenori. Sotul meu, Leonard Diaconescu, conduce o firmă de construcții, iar eu administrez un restaurant în Rânca, de aceea viața noastră și, implicit a Alessiei, se împarte între Novaci și Rânca. Alessia nu are frați sau surori, deși tare mult și-ar fi dorit. Alessia este cea mai mare bucurie și mândrie a noastră”, a spus Cristina Diaconescu din Novaci. 

Iubește matematica și pictura

Alessia este elevă în clasa a IV-a la Școala Gimnazială Novaci. Are rezultate foarte bune și învață cu plăcere, dprnică de cunoaștere și aprofundarea tuturor materiilor. Iubește matematica și pictura, spune micuța pictoriță. „La început, mi-am dorit să fiu pictoriță, apoi balerină, apoi cântăreață, cofetar, dar acum mă gândesc să devin educatoare. Din fericire, la școală am numai calificative de FB. Particip în fiecare an la concursuri precum Luminamath, Micii Olimpici, Cangurașul, unde am obținut mai multe diplome și medalii. Materia mea preferata este matematica, dar îmi place și să compun texte. Îmi plac foarte mult materiile Arte Vizuale și  Abilități Practice”, a spus Alessia. Când avea 4 ani, bunica sa a decis că trebuie să o înscrie la activități extrașcolare, pentru a își ocupa constructive timpul libetr. Cunoscând abilitățile extraordinare ale profesoarei-artiste Daciana Ungureanu, bunica și-a înscris nepoata la clasa acesteia. „Doamna Daciana Ungureanu a descoperit plăcerea mea de a desena și picta. Bunica mea m-a dus la pictură ca să îmi ocup timpul liber cu ceva frumos, iar acolo am descoperit o doamnă foarte drăguță, care m-a învățat să iubesc culorile. Am mers prima dată la cursul doamnei Daciana Ungureanu, care este profesor de Artă Decorativă în cadrul Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, secția externă Novaci, când aveam 4 ani. Pentru mine desenul înseamnă relaxare, un lucru prin care îți exprimi sentimentele. Mie îmi place să desenez fete în ținute colorate, peisaje, fructe, orice în culori vii”, a adăugat micuța artistă din Novaci.

Marele premiu al „Arte Mici”, incredibil de dorit!

Premiul obținut la Arte Mici a însemnat extreme de mult pentru Alessia și părinții săi. Încă din 2017, Alessia a participat la acest concurs și a și câștigat diverse premii. „Eu am participat la Arte Mici, încă din 2017, când am obținut Premiul II la categoria 3-6 ani, apoi în 2018 și 2019 două premii speciale, în 2020 am obținut mențiune, așa că premiul de anul acesta este nesperat, dar atât de mult dorit. Incredibil de mult dorit!”, a declarat Alessia Diaconescu. „ Într-un an foarte complicat, Alessia Maria Diaconescu (10 ani) , cursanta mea, aduce Marele Premiu al Salonului de pictură “ARTE MICI” la Novaci. Succesul Alessiei nu este întâmplător, de-a lungul timpului Alessia a obținut numeroase premii la concursurile de pictură și a avut o activitate extrem de productivă. Membrii juriului de anul acesta sunt: Pavel Şuşară, Michael Lassel, Nicolae Maniu, Dan Neamu, Alexandra Maciac, Dan Cepeși şi Florin Preda-Dochinoiu. Le mulțumim tuturor! Felicitări, Alessia! Rămâi pe tărâmul lunecos dar plin de satisfacții al artelor!”, a spus profesorul Daciana Ungureanu.

Galerie foto






Vizualizări: 1,699

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste