(închide)

Alexandra Cîrciumaru, elevă silitoare: „Muzica am descoperit-o cu adevărat la Clubul Elevilor Rovinari cu doamna Emilia Drăgotoiu Nanu!”

 

Își dorește să ajungă o cunoscută interpretă de muzică populară și investește mult timp în pregătirea sa la canto popular. Profesoara sa este Emilia Drăgotoiu Nanu, pe care Alexandra Cîrciumaru o descrie ca fiind a doua sa mamă. Mereu alături de ea, o sprijină și o sfătuiește când vine vorba despre muzică și viitoarea sa carieră. Acum, Alexandra Cîrciumaru are nevoie de sprijinul nostru și implicit de voturi, căci participă la Festivalul Fii star în țara ta!, iar pentru a se califica în Gală are nevoie de sprijin.

În Gala Festivalului „Fii star în țara ta!” se poate califica și talentata Alexandra Cîrciumaru, 15 ani, din Rovinari. Pe Alexandra, elevă a Emiliei Drăgotoiu Nanu, o puteți vota până pe 19 noiembrie AICI

Alexandra este elevă a Colegiului Gheorghe Tătărescu din orașul Rovinari și studiază la profile Automatizări. Pe viitor își dorește să urmeze o carieră în muzică, iar acum se pregătește pentru înregistrarea unui CD alături de Emilia Drăgotoiu Nanu, mentorul său. Pe CD se vor regăsi colinde frumoase interpretate cu multă sensibilitate de Alexandra și alți elevi de-ai îndrăgitei soliste Emilia Drăgotoiu Nanu. Alexandra se pregătește cu solista de când avea 10 ani și a evoluat de-a lungul acestei perioade. A devenit mai sigură pe calitățile sale vocale, a căpătat curaj și încredere și a învățat foarte multe lucruri noi legate de muzică și tradițiile populare românești. „Muzica am descoperit-o cu adevărat când mama m-a înscris la canto, la Clubul Elevilor Rovinari la doamna Emilia Drăgotoiu Nanu. Eram și sunt un copil timid, dar în timp doamna Emilia mi-a insuflat curajul, spunându-mi mereu că pot! La fel ca mama! Cursurile de canto le fac la Clubul Elevilor Rovinari. Despre doamna Emilia mai trebuie să spun că dânsa este cea care îmi inspiră încredere, doar se uită la mine și am înțeles că totul este bine, e deschisă pentru orice sfat și orice vorbă bună. Iar pentru asta îi mulțumesc foarte mult. Mama este sprijinul meu, ea mă ascultă și mă înțelege, ei pot să îi spun tot ceea ce am pe suflet și ceea ce mi se întâmplă în viața de zi cu zi. Uneori este dură, dar mereu mi-a insuflat valori morale concrete pentru care mai târziu îi voi mulțumi. (…) La terminarea liceului aș vrea să urmez facultatea de Muzică Craiova sau București, voi vedea atunci ce oraș voi alege”, a spus eleva din Rovinari. De-a lungul ultimilor doi ani, Alexandra Cîrciumaru a obținut câteva premii la festivaluri de muzică populară. Anul acesta, de exemplu, a luat locul doi la Ursul din Carpați Straja-primul său premiu important. În 2016 a fost la Focșani cu grupul Emiliei Drăgotoiu Nanu și au primit un premiu petru colindele interpretate; în 2017 a fost în județul Sălaj la Festivalul Internațional Cântece și Dans Jibou, acolo a luat premiul I cu grupul de fete la dans popular gorjenesc. Alexandra este un copil cuminte, face multe eforturi la școală și cu muzica, dar este susținută de mama, sora sa și de bunici.

Mult succes, Alexandra!

Galerie foto



Vizualizări: 1,161

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste