Iulian Dovlete, elevul-artist de la CT Motru! „Este un băiat sensibil și sper să aibă viitorul pe care și-l dorește”

 

Desenează și pictează foarte frumos, fiind un adolescent sensibil care își dorește să ajungă arhitect! Iulian Dovlete este din comuna Văgiulești, dar învață la Colegiul Tehnic Motru, acolo unde este foarte apreciat pentru talentul său artistic. Tocmai de aceea, un cadru didactic l-a rugat să picteze ceva pe holul instituției. Și profesorii și colegii băiatului sunt foarte mulțumiți de rezultat! „Ăsta e talentul meu! (…) Colegii mă roagă să le desenez portretele și mă bucur pentru că mă apreciază”, a spus talentatul Iulian Dovlete din Văgiulești. 

Iulian Dovlete are 16 ani și mult talent la desen. Originar din comuna Văgiulești, elevul pasionat de artă învață la Colegiul Tehnic Motru, fiind în clasa a X-a. A descoperit desenul când era la grădiniță, iar talentul său i-a uimit pe dascăli. De-a lungul anilor nu a făcut niciun curs; tot ce știe a învățat singur. „Pe la vârsta de 5-6 ani, când eram la grădiniță am descoperit că îmi plăcea foarte mult să desenez. Am tot desenat de atunci și nu am urmat niciun curs. Ăsta e talentul meu! (…) Colegii mă roagă să le desenez portretele și mă bucur pentru că mă apreciază”, a spus talentatul Iulian Dovlete din Văgiulești. După ce va absolvi liceul, Iulian visează să susțină admiterea la Arhitectură. Știe că are mult de muncă, dar nu vrea să renunțe la visul său. Adolescentul îl are ca model pe tatăl său: „Visul meu este să studiez arhitectura. (...) Tatăl meu este un om care a pus mereu familia pe primul loc, are două servicii. Este modelul meu. El a avut o tinerețe grea, a rămas fără tată de copil. De asemenea, mama este mereu lângă mine pentru. Părinții mei înseamnă totul pentru mine! Toți cei din familie mă încurajează și mă susțin în tot ceea ce fac”, a adăugat Iulian Dovlete.

Talentatul adolescent a dorit să lase ceva în urma sa, așa că, după ce profesorul Mihaela Crăciunescu l-a rugat să deseneze ceva pe holul Colegiului Tehnic Motru, imediat s-a apucat de treabă. Pictura sa este acum admirată atât de colegii săi, cât și de profesorii CT Motru. „Dovlete Iulian Florin este un băiat foarte talentat, care pune suflet în ceea ce face. I-am cerut să picteze ceva pe peretele de pe holul liceului, aveam un spațiu liber. A venit cu o idee și am fost de accord cu ea. A reușit să termine ce și-a propus într-o săptămână. Când s-a apucat de desenul de la școală, am fost impresionată că l-a creionat în două ore și este un desen de mari dimensiuni. Elevii se opreau în pauză și admirau ceea ce vedeau, se uitau uimiți și ei la Iulian și la felul cum lucra. M-a impresionat seriozitatea și dăruirea lui pentru picture. Când l-am privit lucrând, am avut impresia că este un pictor matur. Este un băiat sensibil și sper să aibă viitorul pe care și-l dorește”, a spus, pentru Pagina Olteniei, profesorul Mihaela Crăciunescu de la CT Motru.

Galerie foto







Vizualizări: 2,965

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste