(închide)

Alexia Chițoiu dn Turceni, premiul I la un festival internațional de muzică

 

Festivalul Internațional VOLARE s-a desfășurat la Piatra -Neamt in perioada 22-24 august 2019 și a fost o ediție de colecție deoarece, acest important eveniment cultural artistic a împlinit 10 ani! Din Gorj, la acest festival a participat Alexia Chițoiu care a și câștigat premiul I la secțiunea Interpretare. 

La ediția din acest an a Festivalului Internațional VOLARE au participat copii din Vaslui, Vrancea, Brasov, Bacău, Neamt, Iasi, Dambovita, Galati, Bucuresti, Cluj, Maramureș, Repupblica Moldova, Gorj (talentata Alexia Chițoiu, Malta, Ucraina, Elveția, Italia. Fiecare participant a avut parte de coregrafia trupelor de dans Arlechino din Cluj si Alex Dance Club din Târgu Neamt. Alexia Chițoiu a participat la sectiunea de interpretaŕe, la categoria de varstă 8 ani cu piesa „Pacea e speranta ta”, muzica Cristian Alivej, text Viorela Filip și a obținut locul I. La finalul competiției a avut loc si o petrecere aniversară pentru participanți cu tort și multă veselie.

Alexia Chițoiu învață la Liceul Tehnologic din orașul gorjean Turceni, localitatea sa natală. Talentul muzical al micuței de opt ani, l-au descoperit părinții, căci pe când avea 5ani, Alexia fredona orice melodie auzea la radio sau la televizor. Mama sa a dus-o la Casa de Cultură din Turceni, acolo unde se organizau cursuri de muzică. Profesorul de aici le-a confirmat că micuța are ureche muzicală.

Alexia, din luna septembrie 2018, urmează cursurile de canto la scoala de canto Glasuri Cristaline, unde are ca îndrumător pe  compozitorul Cristian Alivej și pe profesoara Iulia Manda. 

Galerie foto




Vizualizări: 815

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste