(închide)

Anchetă la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu! Conducerea, acuzată că a ascuns numărul de real de infecţii

 

O anchetă de proporţii a fost demarată  la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu. Conducerea este acuzată că a ascuns numărul de real de infecţii din spital, ca să "dea bine" la evaluări. În documentele care au ajuns anul trecut la Direcţia de Sănătate Publică nu au fost menţionate zeci de cazuri. Mai mulţi medici au fost deja la audieri, susțin jurnaliștii de la Antena 1. 

Poliția a deschis un dosar penal, iar medici ai Sptalului Județean de Urgență Târgu Jiu vor fi audiați. Cei din conducerea spitalului sunt bănuiţi că, în 2018, nu au raportat Direcţiei de sănătate Publică zeci de cazuri de infecţii nosocomiale, astfel încât să obţină rezultate bune la evaluări şi să îşi păstreze funcţiile. Mai mulţi medici au fost chemaţi la audieri. Managerul spitalului Gigel Capotă spune că e nevinovat: „Infectiile care sunt depistate sunt declarate la DSP. În cazul în care apare o infecţie, noi le luăm toate măsurile, inclusiv asupra bolnavului, cu medicamentaţia specifică”. 

În ultima vreme, în spital au fost descoperite o mulţime de probleme. Ultima - săptămâna trecută, când unitatea a fost amendată pentru că păstra în condiții necorespunzătoare reactivii folosiţi la analize. 

Polițiștii fac cercetări într-un dosar penal pentru neglijență în serviciu, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, după plângerea formulată de un consilier județean, care susține că – pe de o parte spitalul a anunțat că nu a avut infecții în ultimii 3 ani, iar pe de altă parte – a cheltuit bani pentru eradicarea unor astfel de infecții. Evident, neraportoarea infecțiilor nu a impus nici luarea măsurilor în spital pentru a fi eliminate. Este vorba de secția de Urologie de unde au și fost chemați la audieri mai mulți medici. „Se efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu. Cercetările se efectuează sub supravegherea unui procuror”, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Medicii atrag atenţia că infecţiile nosocomiale, suprapuse cu alte afecţiuni cronice, pot fi fatale în cazul pacienţilor cu imunitate scăzută.

Vizualizări: 944

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste