Andrei şi Alexandra din Văgiulești-Gorj sunt copii greu încercaţi de viață și au nevoie de ajutor!

 

Doi copii frumoși și isteți, greu încercaţi de viață, trăiesc într-o căsă degradată, construită din chirpici în comuna Văgiuleşti, din judeţul Gorj. Atât de deteriorată este locuința, încât riscă să cadă peste ei. Mai mulți oameni de bine vor să le facă o bucurie acum, în pragul sărbătorilor de iarnă şi au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a putea renova locuinţa. 

Pentru cei doi frați din comuna gorjeană Văgiulești, copilăria a însemnat o serie de greutăți care par a nu se mai sfârși. Andrei și Alexandra sunt cuminți și inteligenți, își ajută mama și bunica de câte ori pot și își doresc să aibă o casă mai sigură, căci cea în care locuiesc este destul de degradată. Pentru că le știe prea bine povestea, o gorjeancă inimoasă a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a îi ajuta pe cei mici să aibă o casă mai bună. „Andrei -8 ani şi Alexandra-10 ani sunt copii greu încercaţi de la o vârstă fragedă. Ei nu au ştiut ce este copilăria, rămânând orfani de tată de la o vârstă mai fragedă, el decedând cu 4 ani în urmă. Drama pentru ei nu a încetat şi au mai primit o palmă de la cel de sus, mama fiind grav accidentată în urma cu două luni. Ea era cea care muncea să le asigure un trai cât de cât bun de pe o zi pe alta. Mama acum nu mai poate face nimic. A rămas cu probleme grave de sănătate. Singura care a rămas stâlpul casei este bunica, şi ea sărăcuţa cu anumite probleme de sănătate. Avem nevoie pentru renovarea casei! Fiecare cu ce poate şi cum poate!

Cine doreşte să doneze vă las mai jos un cont de donaţii:

IBAN: RO28OTPV115001263086RO01

Nume titular: CIRJAN ELENA DANIELA

Valuta: RON/Denumire bancă: OTP BANK ROMANIA S.A.

Cod SWIFT: OTPVROBUXXX Cu specificatia «Ajutor Copii»”, a spus Daniela Cîrjan (nr. tel. 0763766189), cea care a demarat campania de ajutorare. Nu rămâneți indiferenți la acest strigăt de ajutor pentru cei doi copii orfani de tată din satul Covrigi, comuna Văgiulești, Ciolaci, care locuiesc într-o casă de chirpici! 

DGASPC monitorizează cazul

DGASPC Gorj s-a autosesizat în urma mediatizării cazului celor doi copii din comuna Văgiulești. O echipă din cadrul Direcției a mers la Văgiulești și a constatat faptul că cei doi frați locuiesc împreună cu mama și bunica paternă, în locuința acesteia din urmă. Casa, deși este modestă și veche, este curată, iar copiii sunt bine îngrijiți. În gospodărie au păsări și porci, asigurându-și astfel o parte din alimente. De asemenea, bunica are pensie, iar mama beneficiază de ajutor social și pensie monoparentală, la aceste venituri adăugându-se alocațiile de stat ale copiilor. „Pe perioada suspendării cursurilor școlare, copiilor le sunt puse la dispoziție, de către învățătoare, fișe de lucru, astfel că nu se pune problema neglijării școlii. Reprezentanții DGASPC Gorj le-au prezentat serviciile de care pot beneficia în cadrul instituției noastre, însă le-au refuzat, motiv pentru care vom monitoriza cazul pe o perioadă de 6 luni, împreună cu autoritățile locale”, transmite DGASPC Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 10,245

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste