(închide)

„Livada Copilăriei”, proiect de suflet la Parohia Țicleni! „A fost o zi despre dragostea pentru natură și Dumnezeu, despre viitor”

 

La Parohia Țicleni a avut loc sâmbătă, 7 noiembrie, un nou eveniment în cadrul proiectului „Lumină din Lumină”. Astfel, mai mulți elevi și tineri din parohie, alături de preoți și invitați, au plantat pomi fructiferi, înființând „Livada Copilăriei” în curtea bisericii parohiale „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Țicleni. Activitatea a avut loc cu atenta respectare a normelor sanitare impuse de situația pandemică în care ne aflăm. Așa cum am mai scris și în alte articole, Parohia Țicleni din Gorj participă în Proiectul catehetic „Lumină din Lumină”-„Lucrează. Dăruiește. Luminează” organizat cu binecuvântarea ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, de Arhiepiscopia Craiovei prin sectorul de învățământ condus de preotul consilier Gabriel Sorescu. Acest proiect are ca scop dezvoltarea activităților parohiale cu adolescenții și tinerii din parohii.

Ce poate fi mai frumos decât copilăria, perioadă a vieții noastre când bucuria ne însoțește la fiecare pas, când zilele sunt pline de optimism și jocuri? Pornind de la această idee, preotul paroh Dragomir Țicleanu, de la Parohia Țicleni, a decis să înființeze în curtea bisericii o minunată „livadă a copilăriei”. Și cine era mai potrivit decât copiii din parohie pentru a planta pomii fructiferi? Așa s-a „născut” proiectul de suflet „Livada Copilăriei” și evenimentul de sâmbătă. În prezența invitaților-părintele consilier Gabriel Sorescu din partea Mitropoliei Olteniei, edilul Constantin Radu, Cristina Negreanu, coordonatorul Centrului Cultural Țicleni, profesor Adriana Șofei, antreprenorii locali Ionel Burtea-Abund Berry, Vasile Manasia-Mura Copilăriei, Ramona Negreanu-Royal&Natural Honey și Sorin Otărășanu-Grădina cu Flori, Laurențiu Țicleanu-sculptor în piatră, educatoarea Larisa Bazavan, învățătoarea Aurica Țicleanu și a preotului Robert Ciucă-preot slujitor al Parohiei Țicleni, a părinților și bunicilor-17 elevi din Parohia Țicleni au plantat pomii fructiferi. Copiii s-au bucurat că au putut lua parte la un eveniment de care își vor aminti și peste ani, când pomii vor da în rod și vor putea consuma gustoasele fructe! „Este o bucurie pentru noi să putem planta pomi, căci așa rămâne ceva în urma noastră”, a spus unul dintre elevii prezenți. 

„Livada Copilăriei va deveni, cu timpul, locul unde ne vom putea întâlni cu drag, așa cum se întâmplă de fiecare dată când copiii vin la Biserică și ne vom aminti cum am participat cu toții la înființarea ei! Livada Copilăriei este proiect de suflet și le mulțumesc tuturor celor implicați. Am ales să înființăm această livadă cu gândul la viitor, copiii învață, astfel, că natura trebuie iubită și îngrijită, că Dumnezeu ne-a dat atât de multe și trebuie să fim recunoscători și să ne îngrijim de cele pe care Dumnezeu și natura ni le oferă. Învățăm să fim unii lângă alții, chiar și în vreme de pandemie, să ne bucurăm de lucrurile simple, să apreciem razele de soare și toate minunile de lângă noi, dar și pe oamenii de lângă noi. Este un proiect despre comuniune, comunitate, dragoste pentru natură și Dumnezeu, despre viitor-căci acești pomi astăzi plantați, vor rodi și vom putea mânca împreună fructele lor! Și atunci, copiii de astăzi își vor aminti cum au plantat acești pomi și se vor bucura că a rămas ceva în urma lor. Aici, la Parohia Țicleni, avem oameni care ne sunt mereu alături, cărora le mulțumesc!”, a spus preotul paroh Dragomir Țicleanu. Antreprenorii locali care au acceptat cu mare bucurie invitație la eveniment au adus zeci de butași de muri și flori pentru a le planta în curtea lăcașului de cult. Fiecare participant la activitate a „adoptat” un pom de care va avea grijă pe viitor!

Pe lângă activitatea legată de înființarea livezii, copiii care au participat au și desenat și pictat alte flori pe aleea bisericii. La finalul activității, elevii profesorului Vasile Ciora de la Școala Populară de Artă și Ansamblul Artistic Doina Gorjului, au dansat „Jerusalema” în livada nou înființată. „Am pregătit un moment surpriză: elevii care au plantat pomii fructiferi au dansat Jerusalema spre bucuria tuturor celor prezenți! Ne bucurăm că am putut să fim aici, la Biserica Țicleni, într-o zi atât de deosebită”, a afirmat, pentru Pagina Olteniei, profesorul Vasile Ciora.

Pentru o mai bună desfășurare a activităților din cadrul proiectului mai sus amintit, Parohia Țicleni a încheiat parteneriate cu Primăria Țicleni-edilul Radu Constantin, dar și cu Centrul Cultural Țicleni, aflat în subordinea administrației publice locale. 

 

 

 

Galerie foto














Vizualizări: 4,121

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste