(închide)

Antalya însorită, colțul de Rai din Turcia! Nu ratați ofertele ultra last-minute

 

Razele fierbinți ale soarelui mângâie „Marea Albă” și vârfurile Munților Taurus mai mereu în Antalya, una dintre destinațiile de vacanță preferate de români! Peisaje care îți taie respirația, hoteluri pentru toate buzunarele, ospitalitatea turcilor, albastrul Mării Mediterane și apusurile de soare sunt doar câteva dintre motivele pentru care Antalya ar trebui trecută pe lista destinațiilor dumneavoastră de vacanță. Antalya nu este doar despre hoteluri și all inclusive, căci Turcia este o țară cu o istorie impresionantă și o cultură fascinantă: de la Kaleici, la cetatea Alanyei, la templele lui Apollo și Athenei, la amfiteatrul Aspendos și până la bazarurile pline de viață și culoare, Antalya are foarte multe de oferit! Agenția de turism TravelBrands prin Eurolines (travelbrands) din Shopping City Mall Târgu-Jiu vă așteaptă cu oferte ultra last-minute imbatabile ca tarife! Așadar, împreună putem crea vacanța de vis! (Galerie foto AICI )

Antalya este cunoscută ca fiind, pe bună dreptate, „Riviera turcească” și unul dintre cele mai frumoase locuri de pe coasta Mării Albe (Akdeniz) sau Mediterane. Peisajele din această zonă turistică a Turciei sunt impresionante: de la măreția Munților Taurus, la nuanțele schimbătoare ale Mării Mediterane, la frumusețea luxuriantă a naturii și până la plajele de la malul mării, toate te cuceresc! M-am întors din Turcia de câteva zile și încă mă urmărește mirosul Mediteranei! Am fost plecată într-un info-trip marca Kusadasi și a fost minunat! Situată în sudul Turciei, Antalya este locul unde marea și muntele și-au dat „mâna” într-o armonie ruptă din Rai! Nu degeaba a fost supraumită „colț de Rai”, Regele Attalos al III-lea, întemeietorul Antalyei, spunea în anul 150 î.e.n.: „Acesta este cu siguranță Paradisul!”

Când pornești de la Aeroportul Internațional din Antalya spre stațiunea aleasă pentru sejur, te impresionează peisajul, zecile de hectare de teren agricol cultivate și atent muncite, plamierii de pe marginea șoselei, munții ce se văd la orizont. Agricultura rămâne una dintre principalele surse de venit pentru turci, iar frumusețea ordonată a plantațiilor de bananieri pitici, lămâi, portocali, măslini, smochini, curmali îți rămâne multă vreme în minte. Turcii sunt recunoscuți și apreciați în lume pentru ospitalitatea cu care își primesc oaspeții. Serviciile hoteliere din această țară sunt foarte bune, chiar excelente la cele mai multe spații de cazare. Marile resorturi își răsfață turiștii cu facilități diverse, iar pentru familiile cu copii sunt hoteluri „Kids concept” care nu au cum să nu îți placă.

Spuneam că Antalya are multe de oferit și așa este: stațiunile de la malul Mediteranei sunt diferite. Lara, al cărei nume înseamnă „nisip fin” are plaje frumoase și este situată foarte aproape de aeroport; Belek-care înseamnă „încrengătură”-are plaje cu nisip, păduri luxuriante și nesfârșite terenuri de golf, fiind o stațiune preferată de iubitorii acestui sport! Kemer-al cărei nume înseamnă „centură”-are plaje stâncoase, dar peisaje frumoase, fiind prima stațiune întemeiată în anii 1980 în Antalya și foarte vizitată de ruși. Aici hotelurile au maximum 5 etaje. În Kemer, ca turist, este bine să ai la tine dolari și să cunoști limba rusă, deși angajații multor hoteluri înțeleg și engleza. Trebuie știut, de asemenea, faptul că în Kemer durata zilei de plajă este mai scurtă față de celelalte stațiuni, din cauza Munților Taurus. Din punctul de vedere al peisajelor, este foarte frumoasă. Nu este o stațiune potrivită familiilor cu copii, căci plajele sunt stâncoase și cu intrare foarte abruptă în mare. Potrivit ghizilor din zonă, Kemer este recomandată turiștilor de vârsta a II-a care caută liniștea; ei pot vizita orașul vechi Demre (Myra Lycian) unde pot vedea mormintele săpate în stâncă ale lycienilor, vechiul amfiteatru și Biserica Sfântului Nicolae.

Side este stațiunea din Antalya care are cele mai frumoase plaje cu nisip fin și intrare lină în mare. Transferul de grup de la aeroport și până la hotelurile din Side durează între 1 h și 1h și 40 minute. Și în Side turiștii pot vizita mai multe obiective turistice importante.

Alanya este cea mai îndepărtată stațiune și de multe ori turiștii sunt sfătuiți să aleagă transferul privat de la aeroport, căci altfel vor petrece până la 4 h pe autocarul de transfer de grup. Se spune că Alanya înseamnă „locul unde soarele zâmbește”, iar plajele de aici sunt cu pietricele și pietriș și intrare abruptă în mare. Hotelurile din Lanțul Lonicera au plaja articificială cu nisip fin auriu, fiind printre cele mai căutate din stațiune. Și alte lanțuri hoteliere au investit în amenajarea unor plaje artificiale care atrag turiștii sezon de sezon. Din această stațiune, Hotelul Saphir este poate singurul de 4* care poate fi recomandat turiștilor, oferind servicii de calitate. 

Ce poate vizita turistul dornic de cunoaștere  

Antalya nu este numai despre all inclusive sau UAI și plaje, ci poate fi și despre cunoașterea istoriei acestor locuri. Sunt destul de multe obiective turistice cu importanță istorică aici. Ele pot fi vizitate individual, închiriind o mașină, fie apelând la agenția Logic Tour –Kusadasi, cei care au ghizi români și cei care oferă experiențe de neuitat! În Side, de exemplu, poți vizita templele lui Apollo și Athenei, amfiteatrul-remarcabile opere artitectonice romane. Un alt obiectiv preferat de turiști este cascada Manavgat, care impresionează prin lățimea sa. Tot în Side există un canion-Koprulu-unde se face rafting; mai poți face jeep safari sau excursii culturale de o zi. În Alanya poți face plajă pe nisipul preferat de Kleopatra; se spune că a fost adus special din Egipt pentru ca regina să se bucure de apa Mediteranei și de soare, fiind creată, astfel, Plaja Kleopatrei. Peștera Damlatas și Cetatea Alanyei atrag turiști, de asemenea, Turnul Roșu este simbolul stațiunii și poate fi vizitat. La 240 de km de stațiunea Lara poți vedea Pamukkale, care înseamnă „castelul de bumbac”, loc inclus în patrimoniul UNESCO. Aici sunt piscine naturale săpate în piatră, au apă termală și sunt înconjurate de stalactite strălucitoare-o adevărată desfătare pentru trup și suflet! În orașul Antalya poți începe explorarea istoriei turcilor, vizitând Kaleici, centrul vechi, plin de frumusețe și obiective de neratat. Străduțele înguste, bazarul vechi, frumoasele moscheii, Minaretul Canelat, Turnul cu ceas, Poarta lui Hadrian sunt câteva obiective mereu apreciate de turiști. Te poți bucura de croaziere pe mare sau pe râul Manavgat, poți vedea Amfiteatrul Aspendos, cel mai bine conservat și inclus în UNESCO etc.

Ofertele TravelBrands Târgu-Jiu-vacanțe în Turcia la tarife de vis

În această perioadă, Agenția de turism TravelBrands Târgu-Jiu prin Eurolines sau pe SITE are câteva oferte ultra last-minute pentru Antalya la tarife mult visate! Acum este timpul sa profitați de ofertele ultra last minute cu plecare din 25.05. și până în 12.06.2019! Va puteți decide pentru un sejur in Antalya la hoteluri de 5* la cele mai bune tarife! Vă așteptam in Agenția TravelBrands din Shopping Center Târgu Jiu!

Mergeți în Agenția de Turism TravelBrands din mall-ul din municipiul Târgu-Jiu și consultanții de aici vă vor da cele mai bune oferte de vacanță în Turcia!

oferte last-minute/turcia/antalya

Galerie foto

























Vizualizări: 3,192

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste