(închide)

Asociația Bolnavilor de Cancer Gorj a achiziționat 30 de camere implantabile pentru chimioterapie

 

După un an de eforturi intense din partea Asociației Bolnavilor de Cancer din Gorj (ABC Gorj), și datorită  implicării active a președintelui Consiliului Județean, a managerului Spitalului Județean de Urgență Gorj au fost deja achiziționate 30 de porturi implantabile pentru pacienții oncologici.

„Aceste dispozitive medicale inovatoare vor fi implantate in corpul pacienților de către medici chirurgi specializați din cadrul SJU Gorj, în mod gratuit, oferindu-le o modalitate mai ușoară și mai puțin dureroasă de a primi tratamente cu citostatice injectabile. Implantarea porturilor va elimina necesitatea cateterelor intravenoase repetate, reducând semnificativ disconfortul și riscul de infecții. Această achiziție a adus deja speranță pacienților noștri și le oferă posibilitatea unei experiențe m ai demne și mai confortabile în timpul tratamentului”, a spus Rozalia Lorincz, președintele ABC Gorj. 

Porturile implantabile vor fi implantate treptat, *în funcție de oportunitate și la indicațiile medicului oncolog curant*. 

ABC Gorj își reafirmă pe această cale determinarea de a atinge pas cu pas toate obiectivele și promite să rămână aproape de pacienți, medicii din cadrul SJU Gorj și comunitate.

Sursa: ABC Gorj 

Vizualizări: 575

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste