(închide)

Asociația Eurolife Târgu-Jiu lansează proiectul Brâncuși360! Operele brâncușiene vor fi promovate în toată lumea

 

Proiectul Brâncuși 360 al Asociației Eurolife Târgu-Jiu va promova patrimoniul cultural local. Brâncuși360 va realiza un tur în Realitatea Virtuală (filmări  360 grade) și 3D a complexului monumental Calea Eroilor din Târgu Jiu care cuprinde Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului, folosind cele mai noi tehnologii. Conținutul 360 grade RV este o oportunitate inedită de a crea experiențe captivante, memorabile, durabile și valoroase pentru vizitatorii virtuali, vizitatorul având sentimentul că se află la fața locului. Ansamblul monumental Calea Eroilor va putea fi vizitat online ORICÂND de ORIUNDE, 24 din 24, 7 zile pe săptămână, 365 zile pe an.

Proiectul ”Brâncuși360” se adresează în general publicului larg, însă, în special publicului iubitor de cultură, istorie și turism și persoanelor care utilizează noile tehnologii pentru a se informa. Pe lângă principala componentă de promovare a patrimoniului cultural, proiectul are și o componentă educațională și de formare, care se adresează elevilor, studenților, tinerilor în general.

Platforma online www.brancusi360.ro  va conține în primul rând cele trei filme 360 RV cu Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului. Site-ul va mai conține și un scurt film care va prezenta proiectul și oferta culturală și turistică a zonei, o pagină despre viața și opera lui Constantin Brâncuși, o pagină tips&trips cu sfaturi despre călătorii (cazare, transport, informații utile, urgență, contacte utile, unde stăm, unde mâncăm, evenimente), o pagină NEWS&BLOG care va conține știri culturale, interviuri cu personalități din domeniul cultural, studii etc.și o pagină LIVE STREAM unde vor fi  transmise în direct sau înregistrate interviuri video cu personalități culturale etc. În cadrul proiectului va fi realizat și un ”magazin online” de pe care turiștii să poată achiziționa suveniruri specifice zonei, obiecte confecționate de meșterii populari și artiștii din zonă.

„Proiectul Brâncuși360 este câștigător al primului Apel al  programului de finanțare În stare de bine. În competiție au fost peste 120 de proiecte din întreaga țară, finanțate fiind doar 8 proiecte, acesta fiind singurul din Oltenia. Durata de implementare a proiectului este de opt luni, iar lansarea platformei www.brancusi360.ro va avea loc în prima parte a lunii octombrie 2018. Valoarea totală a finanțării este de 77.294 lei. Proiectul este  finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile”, a spus Marius Daea, manager proiect. 

Vizualizări: 442

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste