(închide)

Asociația Smart Educational Projects derulează un important proiect Erasmus+

 

Gândit ca un instrument destinat educației pentru mediu în familie, proiectul Erasmus+ „THINK DIFFERENTLY AND ACT DIFFERENTLY” (TD&AD) (2021-1-RO01-KA220-ADU-000030224) a ajuns în faza de diseminare și valorizare a rezultatelor.

In acest scop, în data de 8.12.2023, Asociația Smart Educational Projects a organizat evenimentul național de multiplicare, unde au fost prezentate principalele rezultate ale proiectului: Ghidul ”THINK DIFFERENTLY AND ACT DIFFERENTLY” (Capitolul I -Impactul activităților cotidiene asupra mediului https://thinkdifferently-actdifferently.eu/wp-content/uploads/RO-Chapter1.pdf , CAPITOLUL II-Economia circulară pentru un medium mai sănătos https://thinkdifferently-actdifferently.eu/wp-content/uploads/RO-Chapter2.pdf ) și platforma unde materialele sunt organizate în formate diferite , grupate pe lecții , dar și cu indicații metodice https://thinkdifferently-actdifferently.eu/ro/for-trainers/ pentru formatorii care vor le vor putea folosi direct în activități cu părinții. Deși destinat educației adulților, proiectul are un mare potențial de transferabilitate către domeniul școlar și domeniul tineret, putând fi folosit ca material suport în activități din Săptămâna Verde, Școala Altfel , activități de educație pentru mediu sau lectorate cu părinți.

Fiindcă imaginile spun mai mult decât sute de cuvinte, părinții vor fi sprijiniți în demersul de schimbare a obiceiurilor copiilor de către Canzarus, doza de aluminiu care nu dorește să moară, ci speră la o nouă viață după reciclare. Prima poveste https://thinkdifferently-actdifferently.eu/wp-content/uploads/2023/11/TDAD_Ep1_RO_Subs_16.37.38.mp4 prezintă drumul lui Canzarus de la coșul de gunoi la una din gropile de gunoi în care l-ar aduce implementarea economiei liniare cu care am fost cu toții obișnuiți.

Cea de-a doua poveste https://thinkdifferently-actdifferently.eu/wp-content/uploads/2023/11/TDAD_Ep2_RO.mp4 este drumul lui Canzarus după ce a ajuns în containerului de reciclare, ca parte a economiei circulare. 

 Până la finalul proiectului (în 31.01.2024), dar și după finalizarea acestuia, Asociația Smart Educational Projects va continua organizarea campaniilor de conștientizare și educare a părinților in colaborare cu instituții de învățământ, cluburi ale copiilor sau alte organizații interesate din județul Gorj , dar și din țară.

Galerie foto


Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste