(închide)

Șezătoare la Școala Gimnazială ,,Ion Vîlceanu”Drăgotești! Evenimentul a promovat tradițiile strămoșești

 

Școala Gimnazială ,,Ion Vîlceanu”Drăgotești a îmbrăcat straie de sărbătoare! Aici, pe data de 21.12.2023, a fost organizat  un  proiect educațional județean, desfășurat în parteneriat cu alte șase școli, „Hai la șezătoare!”, prilej cu care elevii, cadrele didactice, întreaga comunitate a avut ocazia de a socializa și de a reînvia datinile și obiceiurile uitate.

Șezătoarea este un obicei  străvechi și plin de semnificații în tradiția satului românesc, este o parte importantă a tradițiilor rurale. Tocmai de aceea, inițiatorii proiectului și-au dorit să organizeze acest tip de eveniment. 

Proiectul „Hai la șezătoare!” a avut ca obiectiv valorificarea și promovarea culturii tradiționale.

De asemenea, prin implicarea elevilor în activitățile artistice desfășurate, s-a dorit ca aceștia să fie încurajați să-și construiască un viitor frumos, păstrându-și valorile tradiționale.

Preșcolarii, elevii claselor primare și gimnaziale, coordonați cu multă  atenție de către cadrele  didactice, au adus în prezent, cu multă emoție , o parte din obiceiurile satului, într-o atmosferă mângâiată de sunetul blând al colindelor tradiționale, dar și de cele cântate în limba engleză.

Bineînțeles, nu putea lipsi darnicul Moș Crăciun care a răsplătit prestația tuturor copiilor, oferindu-le cadouri.

Au fost clipe magice cu decor, ghicitori, colinde, sorcova, plugusorul, căprița, colaci, covrigi, portocale, cozonaci și multă voie bună. 

Coordonator pentru proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare  - prof. Pătrașcu Diana

Galerie foto




Vizualizări: 842

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste