(închide)

Școala Gimnazială Nr. 1 Motru: De Crăciun toate drumurile duc acasă. Concert de colinde la Catedrală

 

Apropierea sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos aduce, an de an, prilej de bucurie pentru elevii clasei a IV-a A, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Motru, prin aceea că, de cinci ani, vestea minunată a Nașterii Pruncului Sfânt este adusă, cu măiestrie muzicală îndelung pregătită, în Casa Domnului, Catedrala Ortodoxă Motru.


Și anul acesta, cu binecuvântarea și în prezența preotului paroh Zglobiu Dan și a preotului Breană Marius, copiii au susținut un recital de colinde.
Fericirea de pe chipul tuturor a fost neprețuită. Ne bucurăm de faptul că suntem sănătoși, că drumurile ne-au adus împreună, acolo unde lucrurile simple devin magice, iar colindul reînnoadă legăturile de rudenie și de prietenie.
Activitățile din cadrul proiectului ,,De Crăciun toate drumurile duc acasă” ne-au oferit satisfacții uriașe, contruibuind la destinderea copiilor, la realizarea unei atmosfere relaxante și constructive, între școală, familie, comunitate, determinându-i pe copii să observe ce mult înseamnă dragostea, căldura sufletească, înțelegerea, respectul și toleranța, lucruri deosebit de importante pentru noi toți, mici și mari deopotrivă. 
Versurile copiilor încântă prin farmecul lor, prin prospețimea și candoarea protaginiștilor, prin neîntrecuta spontaneitate și sinceritate, prin naturalețea și firescul comportamentului lor scenic.
Ca într-o familie, copiii, spectatorii au trăit momente unice din lumea inegalabilă a copilăriei, iar coarda sensibilă a sufletului fiecăruia dintre cei prezenți a vibrat sub coarda de cristal al glasului copilăriei.
Întregul lanţ de manifestări organizate de elevii clasei a IV-a A, în săptămâna Școala altfel, sub atenta şi priceputa îndrumare a dăscăliței lor,  aduc o importantă contribuţie în formarea şi educarea copiilor, în modelarea sufetelor acestora, având profunde implicații în viaţa spirituală a comunităţii, restabilind şi întărind respectul acesteia faţă de şcoală şi slujitorii ei.
La final, părinţii și bunicii, împreună cu enoriaşii parohiei i-au aplaudat pe cei mici, iar părintele paroh Zgobiu Dan a ţinut un cuvânt de mulţumire și de felicitare a copiilor care s-au ostenit la realizarea programului, dar și a părinților acestora. De asemenea, în cuvântul său, părintele a subliniat însemnătatea și importanța colindelor și a tradițiilor de Crăciun, care sunt expresia cea mai vie a culturii noastre bisericești, populare, un ecou al sfintelor slujbe, ce pătrunde în casele noastre și nu în ultimul rând în sufletele noastre.
La terminarea programului, toți copiii prezenți în biserică au primit nuci, mere și colaci, așa cum e datina străbună.
Și pentru că în tradiția Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru există obiceiul să ne ajutăm semenii aflați în nevoi, să împărșim din bucuria renăscută prin primirea lui Hristos în suflete și-n inimi, în noi și între noi, ne deschidem larg brațele pentru a oferi bucurie, iubire și alinare pentru seniorii de la  Căminul DORA-Fundația Pro-Satul Tg. Jiu, administrat de doamna Roșu Maria. 
Elevii și părinții voluntari, coordonați de cadrele didactice voluntare: Bejenaru Felicia, Andrei Jeanina, Pîrvulescu Eduard, Albici Luminița, Brândușescu Mariana, Ianăși Maria, Cocîr Denisia, Tîrlea Ramona, Văduvescu Delia, Crăciun Dorina, Semenescu Alina, Bîrnoiu Maria, Ochiană Ionica, Ochiană Neculai, Zăvoianu Maria, Zăvoianu Ilie, Bușe Lavinia, Raț Jana și Pasăre Laura, Bărbulescu Aurora vor dona azi, 22 decembrie 2023, lenjerii, produse de curățenie, de igienă personală, căciuli, ciorapi și pampers pentru îmbunătățirea confortului bătrânilor.
Mulțumesc voluntarilor (elevi, părinți, profesori) pentru toate lucrurile minunate pe care le-au făcut, în special doamnei Rãbonţu Mirela, pentru toată energia cu care ne încărcați, pentru toată implicarea și dăruirea fără de care proiectele școlii noastre nu s-ar mai realiza.
Vă urez să aveți parte de pace lăuntrică, de linişte sufletească, de bucurie cerească, dătătoare de armonioasă convieţuire omenească!
Crăciun Binecuvântat!


Consilier educativ,
Prof. Bejenaru Felicia

Galerie foto



Vizualizări: 998

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste