(închide)

Atracții turistice în Dolj. Ce nu trebuie să ratezi când ajungi în inima Olteniei

 

Descoperirile arheologice arată că teritoriul Doljului a fost locuit neîntrerupt încă din era paleolitică. Prima mențiune documentară datează din 1444, unde Doljul apare sub denumirea de Județul de Baltă, așezat în Câmpia Dunării.

Obiective turistice în Dolj


Dacă ajungi în Dolj, există câteva obiective turistice pe care nu le poți rata. Chiar dacă nu este un județ foarte vizitat, în Dolj poți vedea câteva lucruri unice în România.

Palatul Marincu
Declarat monument istoric, Palatul Marincu a fost construit în stilul neoclasic francez, cu accente de baroc și rococo, fiind ridicat la începutul secolului XX.

În prezent, Palatul Marincu găzduiește Muzeul de Artă și Etnografie din Calafat, unde sunt expuse exponate din diverse perioade ale istoriei locale, începând din perioada neolitică și până la începutul secolului XX.

Trasee turistice Dolj


Dacă îți plac drumețiile și iubești să vizitezi locuri noi, Dolj îți oferă posibilitatea de a te plimba prin locuri încărcate de istorie.

Poți face un traseu în Craiova pentru a bifa toate obiectivele istorice și culturale. Centrul istoric al orașului este plin de clădiri istorice și monumente arhitecturale remarcabile, precum Biserica Madona Dudu, Biserica Sfântul Spiridon, Biserica Cuvioasa Parascheva, Biserica Sfânta Treime, Filarmonica Oltenia, Casa Băniei, Parcul Nicolae Romanescu, Muzeul de Artă și multe altele.

Alternativ poți face un traseu al obiectivelor naturale din Dolj. Plimbă-te prin Rezervația Pădurea Ciumela-Poiana Mare și vezi Rezervația de bujori sălbatici de la Plenita, la 59 de kilometri de Craiova, la granița cu județul Mehedinți.

Palatul a fost construit de Ștefan Marincu și soția lui Marie, între anii 1905 și 1907.

Rezervația Ornitologică de la Ciupercenii Vechi


Această rezervație se întinde pe o suprafață de 500 de hectare și poți vedea aproximativ 140 de specii de păsări, printre care barza neagră sau rața pestriță.

Rezervația Ornitologică de la Ciupercenii vechi a fost atestată legal pentru prima oară în anul 1971 și este una dintre principalele atracții turistice pentru locuitorii județului, dar și pentru turiștii care ajung aici.

Continuarea AICI

Vizualizări: 1,695

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste