Sunt unice în România! Satul cu 10 căsuțe răsturnate și Castelul Vrăjitoarelor, atracții turistice de neratat
Gorjeanul Alexandru Luțan, supranumit „Ducu”, și-a dorit să ofere turiștilor veniți să viziteze zona de sub munte a Gorjului ceva ce nu mai există în România și a reușit! De două ori! În 2020, turiștii au început să viziteze, plini de curiozitate, Căsuța răsturnată de la Poienari, Bumbești-Pițic din județul Gorj. În prezent, antreprenorul Alex „Ducu” Luțan a construit un „Sat răsturnat” care are în total zece căsuțe răsturnate, dintre care șapte pot fi vizitate! La restul, încă se lucrează. Lângă satul căsuțelor răsturnate se află un alt obiectic unic: Castelul Vrăjitoarelor!
Din anul 2020 și până în prezent, notorietatea Căsuței răsturnate de la Poienari-Gorj a crescut, și asta datorită faptului că este o destinație unică. Turiștii din țară, dar și din străinătate vin aici și sunt încântați de ceea ce descoperă. Începând din această primăvară, la Poienari veți putea vizita un întreg sat de căsuțe răsturnate, căci Ducu, antreprenorul „vinovat” de crearea acestui loc, a construit încă nouă căsuțe. Toate răsturnate! În acest sat există chiar și un ATM -răsturnat și el; o casă de turtă dulce, chiar o cușcă a unui câine!
Se pot vizita doar șapte din cele nouă căsuțe răsturnate, fiind una mai interesantă decât alta! „Ceea ce face Căsuța Răsturnată din Gorj specială între celelalte căsuțe de acest fel din lume, este faptul că proiectul schiței ei a fost făcut chiar de mâna mea, pe un caiet de matematică, la ora 05:00 dimineața. Nu am apelat la ajutorul unei firme sau a unei echipe de muncitori care să se ocupe de asta, ci mi-am dorit să îmi pun amprenta total asupra ideii mele, toate detaliile din interiorul acestei Căsuțe au ținut doar de rodul imaginației și creativității mele”, spun, pe site-ul afacerii sale antreprenorul. Detalii AICI -
Alex „Ducu” Luțan a muncit din greu pentru tot ce a realizat, este un om care și-a dorit să pună județul Gorj pe harta destinațiilor vizitate atât de români, cât și de străini și a vrut să creeze ceva unic. Spune că este un om credincios și este convins că Dumnezeu l-a ajutat în toate și i-a arătat mereu calea. Se gândise de mult la căsuța răsturnată, iar la timpul potrivit, și-a făcut planul și cu sprijinul necondiționat al familiei și cu banii pe care îi strânsese muncind atât în România, cât și în străinătate, a reușit să își transforme visul în realitate. Anii au trecut rapid, Căsuța răsturnată din Poienari a devenit obiectiv turistic vizitat anual de sute de turiști, iar Alex a investit tot ce a câștigat în „Satul răsturnat”!
Fiecare casă de aici are câte o poveste: în fiecare încăpere e loc pentru câteva selfieuri de neuitat. Se poate vizita şi o căsuţă tradiţională, unde totul este pus la punct până la cel mai mic detaliu, în aşa fel încât ai impresia că eşti într-un muzeu. Nouă, personal, aceasta ni s-a părut cea mai frumoasă!
Prețul unui billet de intrare este 20 lei pentru un adult și se merită!
„Am vrut să avem aici un mic sat răsturnat. Ideea nu se regăsește în nicio țară din lume. După ce am construit căsuța răsturnată, au apărut multe păreri în mediul online că mai sunt construcții de acest fel în alte țări din lume. Asta m-a ambiționat și am început să lucrez la aceste căsuțe în așa fel încât acum avem un întreg sat răsturnat, este unic! Oamenilor le place. Am putut deschide cîsuțele spre vizitare în preajma zilei de 1 mai. Turiștii care au venit au fost încântați și petrec mai mult timp vizitându-le. De la satul răsturnat merg la Castelul Vrăjitoarelor și bifează două obiective. Mai avem la ieșirea din sat, la șoșeaua principală, Pădurea Colorată. Se pot vizita multe locuri interesante în această zonă. Avem un județ foarte frumos. Haideți să îl vizitați”, a spus Ducu.
Castelul Vrăjitoarelor, un alt proiect inedit
Antreprenorul își iubește locurile natale și știe foarte multe lucruri despre istoria lor. Îmbină într-un mod extraordinar legendele cu istoria, povestește cu multă pasiune și te cucerește din prima. Stă printre turiștii care îi vizitează obiectivele și le povestește despre Dealul Muierii, invazia turcilor, legenda despre vrăjitoarele practicante ale magiei albe care s-au stabilit pe aceste meleaguri și așa mai departe.
„Sunt legende pe care le știam de mult, pe care le spun turiștilor. Tot ce am creat la Castelul Vrăjitoarelor are însemnătate. Copiilor le place foarte mult, este un loc perfect în care să faci fotografii inedite. Vrăjitoarele din castelul nostru practică magia albă, fac bine, nu fac rău-așa am gândit acest proiect. Vă așteptăm să vă povestesc aici, totul!”, a transmis Ducu.
Turiștii sunt că tot ceea ce vizitează la Ducu este deosebit. Și pe site-urile de specialitate recenziile sunt foarte bune.
Dacă treceți prin zonă nu ocoliți acest obiectiv, este ceva inedit și cred că merită vizitat!