(închide)

Bacalaureat 2019: Trei eleve din Gorj au luat media 10! Una dintre zecare a făcut naveta patru ani

 

Trei elevi din județul Gorj au obținut media 10 la examenul de bacalaureat de anul acesta! Doi dintre ei sunt din Târgu-Jiu și unul din Motru: Iulia Pascu, Cristina Călescu și Maria Rușeț!

Cristina Călescu, absolventă a Colegiului Naţional „Spiru Haret", din Târgu-Jiu, este originară din comuna Ciuperceni-satul Vârtopu și a luat media 10 la Bacalaureat. 

Cristina Călescu vrea să susţină examenul de Titularizare în învăţământ şi să urmeze, în paralel, Facultatea de Litere în Bucureşti sau în Craiova. Acolo unde va studia, ar vrea să se și angajeze. Locuind în mediul rural, Cristina Călesc a făcut naveta cei patru ani de liceu. Se trezea zilnic înainte de ora 06,00 ca să prindă microbuzul și venea, tot cu microbuzul după ce termina orele! „Am muncit foarte mult. Mai departe vreau să dau la Facultatea de Litere şi vreau să îmi dau Titularizarea, sper să şi reuşesc. Am terminat profilul Pedagogic. Dau titularizarea pe învăţători, este ceea ce îmi doresc de foarte mult timp şi sper să reuşesc. Am depus dosar pentru titularizare şi în Gorj, şi în Bucureşti. Dorinţa mea este să rămân în Gorj, dar posturi sunt foarte puţine. Locuiesc la ţară. Am făcut naveta în cei patru ani. Stau în satul Vârtopu, comuna Ciuperceni, dimineaţa m-am trezit la ora 06.00, mă duceau părinţii în staţie, iar seara mă întorceam tot cu microbuzul", a declarat Cristina Călescu pentru Mediafax.

Ceilalti doi elevi de 10 din judeţul Gorj sunt absolvenţi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu" din Târgu-Jiu-eleva Iulia Pascu, respectiv Colegiul Tehnic Motru-Maria Rușeț.

Și elevii Liceului de Arte au avut rezultate bune. "Felicitări absolvenților Liceului de Arte,, Constantin Brailoiu" pentru rezultatele obținute la examenul de bacalaureat! Ne mândrim cu cea mai mare medie obținută la bacalaureat anul acesta, 9.75, obținută de eleva Maria Gugu, care a avut media 10 în toți anii de liceu. Succes tuturor la celelalte examene ale vieții!", A spus Daria Haidău, directorul unității școlare.

Galerie foto




Vizualizări: 3,702

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste