(închide)

Bunicii din Peștișani „dezleagă” tainele internetului! „Doresc să se adapteze tehnologiei moderne”

 

Proiectul “Bunicii Comunității” care are ca sediu Căminul Cultural Brădiceni – este un proiect ce a adus multă bucurie bătrânilor din comuna Peștișani. Reprezentanții administrației publice locale spun despre acest proiect că este un vis devenit realitate, ideea aparținându-i primarului Cosmin Pigui care, fiind zilnic în mijlocul oamenilor, a realizat că bătrânețea românească nu este atât de demnă și liniștită cum ar trebui. La Centrul de Zi din Brădiceni vin mai multe persoane, nu doar cei vulnerabili. Merg și socializează, joacă șah sau table, povestesc, au și internet gratuit dacă vor să-l folosească. De asemenea, sunt și bătrâni voluntari care vin să sprijine. „Avem un grup țintă de 170 de persoane vulnerabile, bătrâni care au cel puțin peste 65 de ani. Mai exact, este vorba despre cei care locuiesc singuri, fără familie. Foarte mulți dintre beneficiari au copiii în străinătate și nu are cine să aibă grijă de ei. Personalul angajat pe acest proiect și care este plătit din fondurile europene se ocupă de consilierea psihologică, de întreținerea bătrânilor și de rezolvarea problemelor cotidiene ale acestora. Îi sprijinim cu orice este nevoie”, a spus Cosmin Pigui, primarul din Peștișani. 

Zilele acestea, mai multe activități au avut loc la Peștișani. Astfel, potrivit celor care se ocupă de buna funcționare a proiectului „Bunicii Comunității”, săptămâna aceasta a continuat activitatea „SOCIALIZĂM ALTFEL”. Bunicii din Peștișani le-au cerut angajaților centrului să îi ajute să rezolve problemele întâmpinate în folosirea tehnologiei moderne, a rețelelor de socializare, paginilor de internet etc. „În urma izolării provocate de pandemie toată socializarea s-a mutat in mediul on-line unde vârstnicii au anumite reticiențe și doresc să se adapteze tehnologiei moderne. La activitate am avut în sprijinul nostru un specialist în domeniul IT care a fost la dispoziția bunicilor răspunzându-le la toate întrebările adresate, îndrumându-i în SOCIALIZĂM ALTFEL”, au transmis responsabilii proiectului unic în Oltenia.

„Bunicii Comunității” este un proiect finanțat prin intermediul POCU 2014-2020- "Cine nu are batrani, să-și cumpere". Obiectivul general al proiectului constă în reducerea numărului de persoane vârstnice aflate în situație de vulnerabilitate, la nivelul comunei Peștișani, prin sprijinirea accesului la servicii sociale integrate în vederea păstrării și prelungirii independenței lor, și pentru depășirea dificultăților caracteristice acestei categorii de populație. Proiectul se desfășoară pe o durată de 36 luni, cuprinzând numeroase facilități de care vor beneficia persoanele vârstnice din satele comunei. 

Pe Bunicii Comunității îi găsiți și pe https://www.facebook.com/Bunicii-Comunitatii-Pestisani

Galerie foto



Vizualizări: 371

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste