(închide)

Cadru medical din Gorj: „Curajul nostru dispare când oamenii nu respectă regulile!”

 

Mesajul unui cadru medical angajat al Spitalului de Pneumoftiziologie Dobrița din comuna Runcu a județului Gorj a devenit viral. Gorjeanca spune că românii ar trebui să respecte regulile impuse de autorități, căci medicii și cadrele medicale din spitalele din țară fac tot ce este omenește și profesional posibil ca să trateze și să salveze pacienții infectați cu COVID-19. „Cand stii ca toata lumea "trage la aceeasi caruta", depasesti orice!”, spune Sanda Cioca, dar când regulile nu sunt respectate și cazurile de infectare cresc .... chiar și medicii își pierd speranța. „Curajul nostru dispare cand oamenii nu respecta regulile!!! As fi inceput atat de frumos... As fi inceput cu mirificul "A fost odata, ca niciodata...", dar pentru ca povestea noastra pare sa nu aiba un sfarsit pe care sa il putem deduce, pe care sa il putem vedea, nu pot incepe decat astfel: Am fost plini de elan, puternici si curajosi atunci cand multi in jurul nostru se ascundeau, am fost mereu alaturi de fiecare dintre cei care cu sau fara voia lor ne-au trecut pragul, am fost dedicati de la inceput si pana la sfarsit. Am mangaiat chipuri si suflete, am imbarbatat pe cei care au avut nevoie de acest lucru, am fost familia fiecaruia, pentru mai mult sau mai putin timp, atat cat ne-au fost pacienti.
Am tratat si am ingrijit cum am stiut noi mai bine si cei mai multi dintre voi ati plecat acasa bine. Am primit de la voi multumirile atat de necesare pentru a putea merge noi mai departe. Am primit ce-i drept si ocare, dar nu au fost multe si le-am iertat si le-am uitat. Acum,
Am pierdut din elan si puteri, iar curajul incepe sa dispara si el din cauza comportamentului multora dintre semenii nostri. Cand stii ca toata lumea "trage la aceeasi caruta", depasesti orice, ca se numeste oboseala care atinge tangential epuizarea, ca se numeste stres ori presiune psihica. Si stiti ce este cel mai trist? Faptul ca nu zaresc nici o luminita la capatul tunelului...”, a scris Sanda Cioca pe pagina sa de socializare.

Galerie foto


Vizualizări: 1,724

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste