(închide)

Campania ''Fără Penali în funcţii publice'' a adunat 450.000 de semnături! Urmează încă 12 judeţe

 

Campania "Fără Penali în funcţii publice" a strâns până în prezent 450.000 de semnături şi va continua în următoarele două săptămâni cu o caravană care va parcurge 12 judeţe pentru atingerea ţintei de 500.000 de semnături, a declarat preşedintele USR, deputatul Dan Barna, citat de Agerpres.

"În momentul de faţă suntem la 450.000 de mii de semnături, ceea ce e un lucru extraordinar. Spun asta pentru că 'Fără penali' a devenit un adevărat fenomen social, este proiectat în concerte, este strigat în concerte, este strigat pe stadioane, l-am văzut la Turul Franţei. Practic, întreaga societate românească a început, a preluat acest mesaj şi acest mesaj este mai mult decât cele două cuvinte: fără penali", a declarat Dan Barna, marţi, într-o conferinţă de presă la sediul central al USR.

Liderul USR a explicat că legea actuală îngreunează procesul de strângere a semnăturilor.

"Pe lângă plafonul de minim 500.000 de semnături la nivel naţional, de care suntem relativ aproape, mai este o a doua regulă (...) ca în minim 21 de judeţe să existe 20.000 de semnături. În acest moment în 9 judeţe suntem aproape de prag sau l-am depăşit. Am depăşit pragul în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Braşov, Cluj şi Timiş. Celelalte judeţe în care suntem aproape sunt Arad, Bihor şi Iaşi. Mai sunt 12 judeţe unde în această ultimă lună de campanie trebuie să ajungem la pragul de 20.000 de semnături. Aceste 12 judeţe, care sunt ţinta caravanei despre care o să vorbesc în continuare, sunt următoarele: Tulcea, Galaţi, Neamţ, Bacău, Suceava, Vaslui, Prahova, Argeş, Dolj, Hunedoara, Alba şi Mureş. Acestea sunt judeţele în care vom aloca şi recomandăm tuturor cetăţenilor români să aloce resurse, pentru a ajunge la pragul de 20.000 de semnături. (...) Începând de mâine vom demara o caravană la nivel de naţional timp de două săptămâni", a declarat Barna.

El a explicat că se vor deplasa două echipe pe trasee prestabilite.

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste