(închide)

Campanie umanitară: Împreună construim o casă pentru Abeel!

 

Un copil din comuna Jupânești și bunica sa au mare nevoie de autor, după ce un incendiu puternic le-a distrus căsuța în care locuiau. Abeel este premiantul clasei sale, un copil inteligent și sensibil, crescut de bunică, după ce mama l-a părăsit, iar tatăl a decedat pe ând era la muncă. Cristina Lia, rovinăreanca cu suflet de aur și Radu Miruță, alături de prietenii lor au lansat o campanie umanitară pe rețeaua de socializare și solicită sprijinul celor care pot ajuta acest copil minunat! Echipa de inimoși ai Cristinei Lia va construi o casă nouă pentru Abeel și bunica sa, dar au nevoie de ajutor!

Nenorocirea care s-a abătut asupra lui Abeel Dat și a bunicii sale a avut loc acum câteva zile și de atunci micuțul de doar 10 ani nu se mai oprește din plâns. A ars tot. El și bunica sa au rămas sub cerul liber! O șansă li s-a ivit când Crustina Lia, din Rovinari, gorjeanca inimoasă care de-a lungul anilor a făcut mult bine celor aflați la nevoie, a aflat povestea sa și a decis să se implice. „Abeel Dat are 10 ani si este premiantul scolii din comuna Jupanesti, judetul Gorj. Relatia lui cu tatal a fost una totala. Nu a ajuns la casa de copii asa cum a vrut mama, fiindca tatal s-a opus chiar daca nu avea mai nimic. Muncea insa de dimineata pana seara, cu copilul pe langa el. Drumul lui Abeel acum spre scoala trece pe langa mormantul tatalui...in fiecare dimineata ii face cu mana, iar la intoarcere, spun oamenii ca, vorbea cu crucea: "Tati, am luat tot foarte bine si astazi la scoala, sa stai linistit"...are doar 10 ani, un chip patrunzator si puternic. Un bun prieten mi-a adus in atentie acesata poveste care iti face parul de gaina. (...) SIGUR Abeel VA AVEA O CASA NOUA, TIMPUL DEPINDE DOAR DE CATI DINTRE DUMNEAVOASTRA VRETI SA VA USURATI SUFLETUL IMPLICANDU-VA!”, a postat Cristina Lia. 

Lucrurile au avansat deja: un localnic ii doneaza un teren langa matusa lui, la asfalt, pe care va incepe noua constructie. Primaria a trimis deja un utilaj pentru a defrisa parcela. Primaria Jupanesti a agreat in urma discutiilor cu echipa Cristinei Lia sa se ocupe de partea birocratica si sa ajute cu materialele de care dispune. „Cei care puteti ajuta direct cu materiale, haideti sa o facem organizat (numarul de telefon este 0723999755) pentru a nu ne suprapune cu ceea ce poate contribui primaria. Suma de bani stransa va completa pentru inceput materialele care lipsesc, poate mana de lucru si cat putem din utilarea noii case (proiectul schitat in biroul primarului implica o sufragerie, dormitor, hol, baie, bucatarie si camara, avand o amprenta de aproximativ 7x12m). A inceput sa fie transpus in proiect tehnic de catre un specialist voluntar. (...) Haideti sa ramanem oameni...Romania nu este doar o tara de interesati si de suflete seci!”, a mai postat Cristina Lia.


DONAȚI AICI

Galerie foto





Vizualizări: 809

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste