Korsar și Vama Veche: „Vama rămâne în continuare o stare și o boală!”

 

Muzicianul Narcis Tran, originar din Gorj, spune despre Vama Veche: "Vama rămâne în continuare o stare și o boală". Ce înseamnă acest lucru, veți afla doar citind interviul de mai jos!

Gorjeanul Narcis Tran cunoscut că și Korsar a descoperit muzica încă din copilărie, la vârsta de zece ani a pornit cu pași siguri spre arta muzicală. Artistul își ia pasiunea și de altfel cariera în serios, datorită acestora fiindu-i deschis drumul spre viața de Vamă. Acesta a acceptat cu plăcere să răspundă la câteva întrebări referitoare la experiența sa din Vama Veche.

Reporter: Cum a început această serie a verilor de Vamă? Care a fost reacția ta? Ce impresie ai despre Vamă? Cum poti descrie atmosfera?

Narcis Tran (Korsar): Auzeam mereu de Vama Veche, de oamenii liberi care vin pe acolo, de distracția și prieteniile care se leagă, dar nu credeam că este chiar așa. În 2016 am primit invitația de a cânta acolo și am acceptat. În primele seri de Vamă am fost fascinant să descopăr oameni pe plajă acompaniați de o chitară lângă foc, cât de ușor se împrietenesc și găsesc subiecte de discuție și mai ales că fiecare își vede de treaba lui, toți sub aceeași deviză "Ce se întâmplă în Vamă, rămâne în Vamă!". Așa am rămas și eu aici, acesta este deja anul cu numărul patru în care cânt la "1st Stage" și încă nu m-am plictisit și nici nu am obosit. În momentul în care cânt are loc un schimb de energii cu cei din public și cred că ei îmi dau puterea de a continua și de cânta în fiecare seară. Toată lumea mă întreabă cum am rezistat atâtea seri în care se cântă până dimineața, cred că răspunsul este că îmi place ceea ce fac și mă simt foarte bine atunci când văd că lumea se bucură, dansează și cânta pe muzica mea.

Rep.: Și-a pus Vama amprenta asupra ta? Dacă da, cum?

Narcis Tran (Korsar): Categoric Vama și-a pus amprenta asupra mea și e ca un ecuson, pe oriunde cânt în țară aud strigându-se din public "Vama Veche!!".

REp.: Crezi că ți-a adus beneficii din punct de vedere profesional?

Narcis Tran (Korsar): Aici am avut șansa să întâlnesc oameni deosebiți, artiști de la care am avut ce să învăț, l-am cunoscut pe Mani Neumann de care acum ma leagă o prietenie și care a făcut o recomandare în favoarea mea la Pasărea ROCK, formație cu a cărei muzică am crescut și care m-a influențat foarte mult, practic am fost fan, iar acum am ajuns să cânt cu ei, vorba aceea: "Ai grijă ce îți dorești că s-ar putea să se îndeplinească.".

Rep.: Care sunt amintirile încă vii din verile trecute? Care este cea mai amuzantă?

Narcis Tran (Korsar): În Vamă se întâmplă lucruri frumoase, am multe amintiri, foarte amuzante! O întâmplare haioasă este cu un domn care într-o noapte, spre dimineața, era foarte încins, juca și cânta, "rupea cămașa de pe el". Eu și colegii mei am terminat programul după mai multe bis-uri, iar acest domn insista să mai cântăm și în disperare mi-a zis: "Văd că ai de toate, bani, băutură... ce să îți mai dau să cânți? Poți să ieși la o cafea cu nevastă-mea, numai cântă!" E una din amintirile care încă se mențin vii in memoria mea.

Rep.: Ai avut parte de neplăceri?

Narcis Tran (Korsar): Neplăceri, din păcate, mai apar, dar trebuie să știi să gestionezi lucrurile. Aici, lumea nu înțelege că tu cânți seară de seară și mai ai momente de stres, de oboseală, ei vin să se distreze.

Rep.: Apar schimbări de la un an la celălat?

Narcis Tran (Korsar): Din nefericire, există schimbări în sens negativ, Vama s-a schimbat pentru că au apărut fel și fel de afaceri, de cluburi care nu au nicio legătură cu ce era Vama, iar vorbind despre prețuri, sunt exagerate! Eu consider că cine vrea și are capacitatea să simtă spiritul Vămii o poate face, Vama rămâne în continuare o stare și o boală! Cred că toți cei care vin aici își doresc să se reîntoarcă.

Galerie fotoVizualizări: 500

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste