(închide)

Cauțiune uriașă pentru un fost ministru

 

DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu, fixând și o cauțiune uriașă, de un milion de euro. Fostul ministru este acuzat de  luare de mită  şi trafic de influenţă în formă continuată.

"De asemenea, faţă de inculpatul Vlădescu Sebastian a fost fixată o cauţiune în valoare de 1.000.000 euro (echivalent în lei) care va fi depusă la o unitate bancară şi consemnată pe numele său la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea aceleiaşi unităţi de Parchet. Cauţiunea se va depune în termen de 10 zile", se precizează în comunicatul DNA.

DNA susține că "în perioada 2009-2010, suspectul Sebastian Vlădescu, în calitatea menţionată mai sus, pentru a-şi îndeplini atribuţiile sale de serviciu într-un mod care să asigure finanţările respective, a acceptat de la reprezentantul companiei străine promisiunea sumei de două milioane de euro iar, în perioada noiembrie 2011- septembrie 2013, a primit suma de 65.000 de euro, sub forma finanţării activităţii unei companii offshore, unde avea calitatea de asociat", precizează DNA.

Procurorii mai spun că Sebastian Vlădescu a primit de la aceeaşi persoană suma totală de 2.117.000 euro, în schimbul asigurării finanţării  plăţii facturilor aferente lucrărilor efectuate la tronsonul de cale ferată Bucureşti-Constanţa. 

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste