(închide)

Ce înseamnă bankroll management în pariuri

 
Atat pentru cei care pur si simplu vor sa se distreze la pariuri online, cat si pentru cei care au in vizor obtinerea de profit, gestionarea bugetului disponibil este un lucru extrem de important. Notiunea de “bankroll management” este tot mai des auzita in randul pariorilor, mai ales a celor care joaca online, ceea ce nu poate fi decat un lucru imbucurator.

Sa ai un bun management al banilor la pariuri sportive iti va fi extrem de folositor in multe sensuri. Tocmai din acest motiv iti voi prezenta in cele ce urmeaza ce inseamna un bankroll management la pariuri, dar si cateva sfaturi utile de care te incurajez sa tii mereu cont atunci cand pariezi.

  Ce este bankroll management?  

“Bankroll management” este un termen provenit din limba engleza care ne duce cu gandul la ideea de o gestionare cat mai eficienta a bugetului de care dispunem.
Bineinteles ca el se aplica in mai multe domenii, printre care acum si pariurile sportive. Tot mai multi jucatori sunt interesati sa aiba grija de banca disponibila pentru pariuri si tocmai de asta se intereseaza despre metode eficiente de a-si gestiona corect banii.
Un bun management al banilor iti va asigura faptul ca nu ii vei pierde intr-un timp scurt, ca vei sti intotdeauna cat trebuie sa pariezi pe orice bilet, ca vei sti cand sa te opresti din joc si nu in ultimul rand, bineinteles ca iti va aduce si sanse mai mari de a obtine profit, fiindca vei paria mai calculat.

Sfaturi pentru a-ți gestiona banii la pariuri

 
1. Stabileste un buget lunar
 

Una dintre principalele probleme cu care se confrunta cei care joaca la pariuri online este pierderea unor sume de bani prea mari, pe care nu si le permit. De aceea este absolut esential ca fiecare jucator sa isi propuna lunar un buget pentru pariurile sportive, pe care sa nu il depaseasca sub nicio forma.
Respectivul buget trebuie sa reprezinte o suma de bani care sa nu te afecteze in niciun fel in cazul in care o vei pierde. Vorbim asadar de un buget de care te poti lipsi in orice moment si pe care il poti aloca pentru aceasta distractie.
Daca vei respecta aceasta regula vei putea sa pariezi mai relaxat si automat vei putea face alegeri mai bune, inspirate, care sa iti aduca profit.
Nu trebuie sa iti faci griji daca nu ai un buget prea mare pe care il poti aloca pentru pariuri, asta deoarece agentiile online iti vin in ajutor oferindu-ti diverse bonusuri la depunere. De exemplu, poti sa introduci un cod bonus la MaxBet online pentru a obtine bani in plus la buget si sa iti maresti astfel banca de start.

2. Stabileste un target de profit si pierdere

Cand te distrezi la pariuri poti fi usor luat de val si sa pierzi notiunea timpului sau a banilor pariati. De aceea este foarte util sa iti setezi pentru fiecare zi un anumit target de profit sau pierdere. Odata atinsa respectiva suma, va trebui sa te opresti din joc pana cel putin ziua urmatoare.
Prin acest mic sfat pe care te incurajez sa il respecti te vei asigura de faptul ca nu petreci prea mult timp la pariuri sportive, ceea ce poate fi daunator si in acelasi timp nici nu vei pierde o suma importanta de bani intr-o singura zi, lucru care poate fi extrem de frustrant.

3. Alege cu atentie mizele cu care pariezi

Un bankroll management eficient la pariuri online inseamna si o gestionare corecta a mizelor cu care pariezi si a metodei de plata. In acest caz insa, exista mai multi factori de care trebuie sa tii cont si in primul rand de stilul tau de joc, adica daca joci bilete simple (un singur pronostic) sau bilete multiple (mai multe pronosticuri).
In cazul biletelor simple se recomanda ca miza sa nu depaseasca 10% din bugetul total, in timp ce pentru biletele multiple miza maxima ar trebui sa fie de cel mult 5%.
O alta idee buna de alegere a mizelor poate fi si in functie de cota totala a biletelor tale – daca pariezi pe o cota mare, evident ca va trebui sa pui o miza mai mica si vice versa.
Totodata, pentru o buna gestionare a mizelor la pariuri sportive poti apela si la diferite sisteme si strategii de joc. Acestea sunt gandite intocmai pentru a-ti asigura si un bankroll management eficient. Exista multe sisteme la care poti apela si nu ramane decat sa gasesti strategia care ti se pare potrivita pentru tine si sa o testezi.
In concluzie, acestea sunt cele mai importante 3 reguli pe care ar trebui sa le respecti daca vrei sa iti gestionezi eficient banii la pariuri.
Pe langa ele, pentru a avea succes, dar si pentru a beneficia de o experienta de joc placuta, ar mai trebui sa tii cont de cateva lucruri si anume: nu paria atunci cand esti suparat, plictisit sau nervos, nu juca niciodata la recuperare, analizeaza cu atentie meciurile pe care pariezi si ramai intotdeauna calm si stapan pe deciziile tale.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste