Cel mai longeviv salvator al ISU Gorj și-a luat la revedere de la colegii săi!

 

Aurelian Negrea, cel mai longeviv salvator al ISU Gorj, s-a pensionat! Și-a luat la frevedere cu alcrimi în onchi de la colegii săi și le-a promis că îi va vizita foarte des, căci le va duce dorul! Aurelian Negrea a îmbrăcat uniforma militară pe data de 28 august 1988, ultima zi de lucru fiind 04 mai 2021. Persoana pe care a salvat-o și nu a uitat-o este un tânăr care i-a spus „înger salvator”! "Un tânăr de 24 de ani, acum 4-5 ani în urmă, l-am salvat dintr-o fântână. Nu respira și nu avea puls. Imediat l-am resuscitat și l-am înviat. Mi-a zis că sunt îngerul lui", spune Aurelian Negrea, pompier al ISU Gorj.

Plutonierul adjutant șef Aurelian Negrea a lucrat 32 de ani, 8 luni și 6 zile. „Ieri dimineață a ieșit din tură! Din ultima tură! N-a ieșit la ora 8:00! A întârziat câteva ore pentru că și-a încheiat cariera cu un incendiu de amploare care a fost lichidat după multă muncă! Cam așa îl putem caracteriza după ultimii 32 de ani: multă muncă! Câteva mii de intervenții! Nu le-a mai ținut nimeni numărul! Practic ar fi imposibil! Însă, dacă vine vorba despre vreuna dintre ele și-o aduce aminte ca și cum ar fi fost ieri! Sunt mulți cei care îl cunosc, sunt mulți cărora le-a salvat viața și mulți cei care au primit ajutorul lui! Și-a făcut datoria! Cuvintele sunt de prisos și prea puține pentru a descrie devotamentul față de uniforma militară, fața de munca de pompier!”, a transmis Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

32 de ani au trecut într-o clipită

A salvat nenumărate vieți în cei 32 de ani de muncă și va duce dorul activității de salvator. Cei care au lucrat cu Aurelian Negrea au doar cuvinte de laudă la adresa și spun că mereu a fost un om și un pompier salvator model! Îi vor duce dorul colegii! „Mă întâlnesc mereu cu oameni la care am intervenit. Dacă merg de la gară către centru, e imposibil să nu mă întâlnesc cu oamen care să-mi mulțumescă și să mă salute, deși pe mulți eu nu îi mai cunosc. Sunt apreciat de oameni și asta îmi aduce o satisfacție profesională mare și mă mulțumește sufletește. (...) Trebui să ai o doză de nebunie să faci această meserie. Cu cât treci prin situații dificile, cu atât înveți să iubești semenii și viața lor și mai puțin pe a ta. Nu am fost implicat în accidente de muncă. Am avut noroc într-un caz pentru că a fost chestiune de câteva secunde, dacă nu întârziam, puteam să fim morți. Un tub de oxigen a explodat, cu puțin timp înainte de a ajunge noi. Reușita acțiunilor de salvare este meritul echipei mele pe care o conduc“, declara Aurelian Negrea acum câțiva ani.

Marți, 4 mai 2021, Aurelian Negrea a strâns mâna fiecăruia dintre colegi și a plâns... Și-a luat la revedere și a plecat ca și când mai bine de 32 de ani au trecut într-o clipită.

„- Adjutantule, ce o să faci acum?
- Tată, nu știu! Dacă mă primiți, o să vin voluntar!
- Dacă te primim? Ești de-al nostru și vei rămâne de-al nostru! Te așteptăm oricând ne vei simți lipsa!”, a postat Florin Chisim pe pagina de Facebook a ISU Gorj.  „Pensie lungă, adjutantule! Pensie lungă, domnule plutonier adjutant șef Negrea Aurelian!”, i-au transmis colegii.

Vizualizări: 806

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste