(închide)

Studenta Andreea Dogaru, voluntar „Ajungem Mari”: „Copiii din centrele de plasament au nevoie de susținerea noastră!”

 

Destinul unui copil dintr-un centru de plasament poate fi schimbat datorită oamenilor cu suflete mari care se implică în acțiuni de voluntariat și dăruiesc atât din timpul lor, cât și din dragostea lor, acestor copii! Studenta Andreea Lavinia Dogaru, originară din Târgu-Jiu, este unul dintre voluntarii organizației „Ajungem Mari”, una dintre cele mai importante din România și care a făcut foarte mult bine de-a lungul timpului. Andreea spune că voluntariatul la acest ONG i-a schimbat viața! Acum, vrea și ea să ajute la schimbarea unor destine! Puteți și voi face acest lucru dacă donați pentru a ajuta copiii din centrele de plasament: https://ajungemmari.galantom.ro/fundraising_pages/view

Andreea Lavinia Dogaru este studentă la Cluj Napoca și a absolvit Colegiul Național Tudor Vladimirescu. A descoperit voluntariatul în timpul liceului și și-a dat repede seama că prin acțiuni altruiste crești ca om! „Am absolvit Matematica-Informatica la CNTV Târgu-Jiu și acum sunt studenta la Economie si Afaceri Internationale, la FSEGA, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Încă din liceu făceam voluntariat la Biblioteca Județeană și participam la o mulțime de activități geniale. Tot în liceu, am fost și într-un proiect Erasmus+ în Bulgaria, care m-a făcut să îmi doresc să fiu studenta la Economie și Afaceri Internaționale. De asemenea, am cîștigat un bilet de călătorii oferit de DiscoverEU și am călătorit în 7 țări europene de una singură la vârsta de 18 ani. Apoi, aceasta pasiune pentru voluntariat a continuat și în facultate, în prezent fac parte din două organizații studențești și din organizația Ajungem Mari”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Andreea Lavinia Dogaru.

Cum puteți ajuta

La Cluj Napoca, acolo unde studiază, Andreea a aflat despre Ajungem Mari și și-a dorit să facă parte dintre voluntarii lor. A reușit și spune că este experiența care a schimbat-o în bine mai mult decât și-ar fi imaginat. „Ajungem Mari este de departe, experiența care m-a schimbat cel mai mult, am învățat să am răbdare, să mă bucur de cel mai mărunt lucru și mai ales, m-a învățat cât de importantă este susținerea și atenția oferită celor din jur!”, a spus Andreea despre ONG-ul la care este voluntar de ceva vreme. Acum, studenta s-a implicat într-o acțiune în care are nevoie de ajutorul tuturor celor care vor să dea o mână de ajutor! În pandemie, tânăra a descoperit că picture o relaxează și a realizat destul de multe tablouri, pe care le-a dăruit prietenilor sau le-a păstrat. Într-o zi a aflat despre o nouă campanie a celor de la Ajungem Mari și a decis să scoată la vânzare picturile sale, iar banii strânși vor ajunge la ONG, pentru a sprijini copiii din cetrele de plasament: „Am nevoie de iubitori de artă pentru a ajuta copiii din centrele de plasament să meargă la terapie. Am decis să îmi vând tablourile, prețul unui tablou fiind de 100 lei, banii strânși fiind donați organizației Ajungem Mari, unde am avut onoarea să fiu selectată ca voluntar și unde viziunea mea asupra vieții s-a schimbat complet. Poate cineva doreste să facă un bine, se îndrăgostește de o pictură sau pur și simplu distribuie mai departe, ca să ajungă la mai mulți oameni. Doresc ca prin artă să reușim să schimbăm lumea (cu pași mici) și să le facem copilăria mai frumoasă copiilor alături de care râd, copiii care îmi fac mereu ziua mai bună atunci când îi vizitez, copiii sufletului meu. Copiii de azi sunt adulții de mâine!”, a afirmat Andreea Lavinia Dogaru.

https://ajungemmari.galantom.ro/event_projects/view?id=3203

Amintiri frumoase din centrul de plasament

Andreea așteaptă cu nerăbdare fiecare zi în care trebuie să meargă să viziteze copiii din centrul de plasament. De fiecare dată pleacă de aici plină de energie pozitivă: „Este incredibil cât de maturi, inteligenți, amuzanți și cuminți sunt acești copii. Mi-au depășit total așteptările și m-am atașat de ei extraordinar de mult. Consider că educația este singura cale spre a reuși în viață și îmi doresc să fiu acolo pentru acești copii prin orice mijloc pot eu. Poate că ei nu pleacă de la același nivel cu ceilalți copii, dar au șanse maxime de reușită, singurul lucru de care au ei nevoie este susținerea noastră!”.

Nu uitați! Un gest mic poate duce la împlinirea unor destine! Donați:https://ajungemmari.galantom.ro/fundraising_pages/

Galerie foto




Vizualizări: 2,097

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste