(închide)

Chipul lui Decebal de la Dunăre, cea mai mare sculptură de acest fel din lume!

 

Specialiștii de la World Record Academy au declarat celebrul "Chip al lui Decebal" de langa Orșova drept cea mai mare sculptura de acest gen din lume! Daca nu ați ajuns pe meleagurile fascinante de la Eșelnița-Orsova, ar fi cazul sa va planificati o călătorie!


Sculptura ”Chipul lui Decebal”, realizată într-o stâncă de la malul Dunării, în apropiere de Orșova, a fost declarată de World Record Academy drept cea mai mare lucrare de acest gen din lume, anunță worldrecordacademy.org.
Lucrarea, recunoscută drept ”Cea mai mare sculptură în stâncă realizată la malul unui râu din lume”, a fost realizată de 12 sculptori, între 1992 și 2001 și a fost finanțată de omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan.

”Sculptura are 42,9 m înălțime și 31,6 m lățime și îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, care a luptat împotriva împăraților romani Domitian și Traian pentru a-și apăra independența”, precizează sursa citată. În primii 6 ani au avut loc exclusiv lucrări de dinamitare controlată a stâncii, următorii 4 ani fiind dedicați sculpturii propriu zise și finisării detaliilor.

Vizualizări: 859

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste