Cinci centre comunitare - deschise pentru etapa a doua de vaccinare; vor funcţiona şi alte 4 la nivelul spitalelor

 

Un număr de cinci centre comunitare vor fi deschise pentru etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19, acestea urmând să funcţioneze alături de alte patru dintre cele deja constituite pentru prima etapă la nivelul spitalelor din judeţ, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Daiana Militaru.

Potrivit acesteia, cele cinci centre înfiinţate pentru etapa a doua sunt în Târgu Jiu la Şcoala Gimnazială "Constantin Brâncuşi'' (Sala de Sport) și unul la Stadionul Municipal, unul în Târgu Cărbuneşti la Clubul Pensionarilor, în Motru la Şcoala Catolică şi în Bâlteni la Căminul Cultural. 

"Pe lângă acestea, vor rămâne funcţionale 4 dintre cele 8 centre de vaccinare constituite la nivelul spitalelor din judeţ: Centrul de vaccinare Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Centrul de vaccinare Spitalul Orăşenesc Novaci, Centrul de vaccinare Spitalul Orăşenesc Turceni şi Centrul de vaccinare Spitalul Orăşenesc Rovinari.

"Începând de săptămâna viitoare, la centrele comunitare se pot vaccina câte 60 de persoane pe zi. Etapa a doua de vaccinare vizează populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie. În prima fază, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: adulţii cu vârsta peste 65 de ani şi persoanele care suferă de boli cronice. În categoria bolilor cronice se încadrează următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmonare, afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe, afecţiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA)", a precizat Daiana Militaru.

Sursa: https://www.agerpres.ro/sanatate/2021/01/14/video-gorj-patru-centre-comunitare-deschise-pentru-etapa-a-doua-de-vaccinare-vor-functiona-si-alte-4-la-nivelul-spitalelor--643087

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste