(închide)

Criză de sânge în Gorj! "Avem nevoie de donatori!"

 

Este criză de donatori de sânge  la nivelului județului Gorj, foarte mulți bolnavi având nevoie de sprijin. Medicul Călina Căluțoiu, șefa Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Gorj, face apel la donatorii care pot salva viata semenilor bolnavi. Tot ce trebuie sa facă este să vină la CTS Târgu Jiu și să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină. 

”Avem mare nevoie de donatori! Vă așteptăm la CTS Târgu-Jiu! Mereu ne-ați venit în ajutor nouă și semenilor care au nevoie”, a spus medicul Căluțoiu.

Din cauza crizei din spitale in ceea ce priveste cantitatea de sange, putini oameni primesc sangele de care au nevoie. 1 din 3 oameni nu beneficiaza de transfuzii atunci cand au nevoie. Deseori cei care doneaza sange sunt rude sau prieteni ai pacientului care are nevoie de sange.

Transfuzia de sange se realizeaza in cazul pierderii unei cantitati mari de sange. Pierderea de sange poate avea loc in cazul unor accidente, fie rutiere, fie casnice. O alta posibilitate este o interventie chirurgicala majora, precum indepartarea unor tumori. Bolile sunt al doilea mare motiv pentru care este nevoie de transfuzii de sange. Anemia hemolitica sau trombocitopenia sunt doar unele dintre acestea. In cazul In care suferiti de ulcer gastric activ, atunci stiti cat de importanta este transfuzia pentru viata voastra.

Vizualizări: 1,010

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste