Clubul Țicleni Bike, începutul unei frumoase povești prin care se dorește promovarea zonei! Va fi marcat un traseu pentru bicicliști

 

În urma solicitărilor verbale, venite din partea copiilor și a tinerilor din orașul Țicleni, dar și în urma dialogului purtat cu membri ai Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret Țicleni, consiliu care își desfășoară activitatea în cadrul Casei de Cultură, s-a propus să se înainteze spre aprobare înființarea unui club al bicicliștilor locali -Țicleni Bike. Acest club este format din copii și tineri până la 35 de ani, care vor reprezenta orașul Țicleni la eventualele concursuri, competiții, festivaluri, parade sau alte activități. Prin înființarea acestui Club, pe lângă participarea membrilor la diversele evenimente la care vor fi invitați, se promovează mersul pe bicicletă și se poate dezvolta, mult mai mult, domeniul sportiv local. Dezvoltarea domeniului sportiv local se poate face prin organizarea unor competiții sportive, evenimente recreaționale sau teambuilding-uri pentru membrii clubului și partenerii acestuia. „Primăria Oraș Țicleni, reprezentată prin domnul primar Radu Constantin și Consiliul Local Țicleni au aprobat înfințarea Clubului Țicleni Bike și a unui traseu pentru bicicliști, la nivelul localității noastre. Va fi amenajat acest traseu cicloturistic, care este un fapt benefic pentru promovarea turismului local, prin includerea localității noastre în circuitul de ciclism zonal și național. Pentru promovarea acestui club, a acestui traseu pentru biciclete și nu in ultimul rând a localității noastre, se vor desfășura diverse activități de parteneriat care vor avea ca obiectiv aceaste teme comune: copii, tineret, biciclete, educație și natură”, a spus profesor Cristina Negreanu, coordonator Casa de Cultură Țicleni.

La nivel local se dorește implicarea copiilor și tinerilor în cât mai multe activități „out door”. Tocmai de aceea, reprezentanții autorităților locale, ai Casei de Cultură Țicleni, ai Școala Generală Nr. 1 Țicleni, Liceului Bâlteni, ai Parohiei Țicleni își vor „da mâna” și vor organiza diverse activități. Prima dintre ele a avut loc zilele trecute, când la Biserica Sfântul Gheorghe din Țicleni, s-au strâns la un loc mai mulți elevi, profesori, părinți și artiștii  (profesori) Pompiliu și Cristina Ciolacu de la Palatul Copiilor care au vopsit zeci de pietre care vor fi folosite la marcarea traseului bicicliștilor. Marcarea traseului va avea loc duminică, în cadrul unui alt eveniment organizat pe plan local.

Potrivit autorităților locale, înființarea  clubului pentru bicicliști are ca scop promovarea sportului de orice formă, susținerea acestuia, formarea tinerilor doritori de performanțe sportive, formarea tinerilor pentru sportul recreațional sau turistic, precum și susținerea sportului ca metodă de relaxare și menținere a sănătății. Marcarea traseului pentru biciclete a inclus obiectivele reprezentative ale localității Țicleni: zona Lacuri - stejarii seculari de la Băi - Hotel Sara - Biserica Sf.Gheorghe (loc popas)-continuarea traseului pe sub pădure către Stadion – continuare spre Abund Berry (Strada Fericirii-loc popas) - Valea Lumediei – cu ieșire la Monumentul de la ,,Brazdă”. „În scopul sporirii gradului de participare a copiilor și a tinerilor la viața publică și încurajarea acestora în vederea asumării responsabilităților individuale sau de grup, administrația locală susține participarea, sprijinirea și îndrumarea tinerilor în vederea participării active a acestora la viața educațională, sportivă, culturală și economică. Având ca scop principal recunoașterea tinerilor și a sectorului de copii și tineret, ca prioritate locală, s-a constituit acest club pentru copii și tineret care manifestă interes față de mersul pe bicicletă, club care își va desfășura activitatea în cadrul Casei de Cultură, gratuit  și care va reprezenta orașul Țicleni. Vom depune eforturi pentru promovarea zonei și a acestui traseu pentru biciclete prin desfășurarea unor frumoase activități în colaborare cu alte instituții importante din județ”, a declarat, pentru Pagina Olteniei, primarul Constantin Radu.

    

   

         

         

Galerie foto







Vizualizări: 2,091

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste