(închide)

Icoana Maicii Domnului de la Biserica tuturor Sfinților din Baia de Fier lăcrimează! „Maica Domnului este cu noi!”

 

În zi sfântă, la Biserica tuturor Sfinților, monument istoric, situat în proximitatea Peșterii Muierii din Baia de Fier, icoana Maicii Domnului a lăcrimat! Evenimentul, considerat o minune chiar și de către persoane care se declară atee, a fost anunțat și Mitropolitului Olteniei, ÎPS Irineu Popa. Potrivit preotului paroh Ion Popescu, care slujește de 26 de ani, o asemenea minune nu a mai avut loc la Baia de Fier. 

„La finalul slujbei de astăzi, eram la miruit, și câteva credincioase au observat lacrimile de pe icoană. M-au chemat ca să îmi arate și nu ne-a venit să credem. Am anunțat pe părintele protopop Mărgineanu, care a anunțat Mitropolia Olteniei. Am trimis imagini și filmarea și la Mitropolia Olteniei. Nu sunt doar lacrimi, căci au curs și din ochii Fecioarei Maria și din trupul său. Sunt preot de 26 de ani și nu am mai văzut așa ceva, este o minune Dumnezeiască! Eu le-am asemănat cu sudoarea care a acurs pe fruntea Mântuitorului Iisus Hristos la vremea crucificăii. La El era sudoare cu sânge. Se vede că nu este apă. Au venit atei care m-au întrebat cu ce am stropit icoana și uitându-se mai bine și-au dat seama că nu este apă, este ceva ca mirul, mai dens. Este o minune care nu poate fi tăgăduită!”, a spus preotul Ion Popescu. La scurt timp de la momentul când minunea a fost observată, biserica s-a umplut de oameni curioși să vadă cu ochii lor. „Am fost acolo și am văzut cu ochii noștri. Este o minune! Dumnezeu și maica Domnului sunt alături de noi, ne ajută, ne protejează. Nu am mai văzut așa ceva”, a spus un credincios. 

Biserica tuturor Sfinților este monument istoric construit în anul 1749, în stil Brâncovenesc. Pictura este bine conservată și evocă atmosfera tipic brâncovenească. Este o capodoperă arhitecturală!

Galerie foto





Vizualizări: 2,793

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste