(închide)

COD ROȘU pe râul Motru! Pe Defileul Jiului, viiturile au blocat temporar partea carosabilă

 

Județul Gorj se află sub incidența unei avertizări COD ROȘU emisă de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, valabilă până astăzi la ora 12.00. Potrivit autorităților, avertizarea vizează scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de pericol pe râul Motru.

ISU Gorj a transmis prin intermediul RO-Alert, la ora 03:25, un mesaj de avertizare a populației din comunele Cătunele, Motru, Glogova, Padeș, Samarinești și Văgiulești cu următorul text: “Atenție !! COD ROSU pe raul Motru. Creșteri de debite cu posibilitatea depășirii cotelor de pericol preconizate pe cursurile de apa din zona. Nu traversați râurile prin apa si nu va apropiati de malurile acestora. Recomandam curățarea rigolelor din apropierea locuintei in vederea facilitării scurgerii normale a apei si efectuarea demersurilor pentru punerea in siguranta a bunurilor. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Gorj”.

La munte, este cod roșu de viscol. „DN 67C, Novaci-Rânca. Se intervine cu utilaje cu lamă, chiar dacă vântul este foarte puternic, pentru a se menține drumul deschis. În stațiunea Rânca sunt foarte mulți turiști și din această cauză se fac eforturi pentru asigurarea accesului în stațiune a echipelor de urgență, în cazul apariției unor probleme de orice natură. Reamintim că zona montană a județului Gorj se află sub cod roșu de viscol”, transmite Secția Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

ANM a emis un o avertizare COD ROȘU de precipitații pentru județele Gorj, Mehedinți și Hunedoara, valabilă până marți, până la ora 12.00.

Conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), „pe DN 7, Valea Oltului, și pe DN 66, Defileul Jiului, din cauza precipitațiilor abundente s-au format viituri care au antrenat grohotiș blocând partea carosabilă. Se intervine cu utilaje de mare capacitate pentru reluarea circulației în siguranță pe DN 7. Pe DN 66 circulația a fost reluată”, a transmis compania de drumuri. De asemenea, centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunța la ora 6.30 a zilei de 5 ianuarie că mai multe drumuri naționale au circulația restricționată. Astfel, „pe DN 7, Râmnicu Vâlcea – Sibiu, kilometrul 206+700 metri, între localitățile Căciulata și Brezoi, județul Vâlcea – circulația este oprită în ambele sensuri. Tot pe DN 7, Râmnicu Vâlcea – Sibiu, kilometrul 209+400 metri, între localitățile Brezoi si Proieni, județul Vâlcea – circulația se desfășoară pe un fir, alternativ. Iar pe DN 7A, Brezoi – Obârșia Lotrului, kilometrul 1+700 metri, în localitatea Brezoi, județul Vâlcea – circulația este oprită din cauza unei viituri”. Sunt semnalate: precipitații 25…30 l/mp – în zona avertizată s-au cumulat 70…80 l/mp.

Galerie foto








Vizualizări: 879

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste