(închide)

Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu: Alege șansa de a fi tu însuți într-un colegiu care se adaptează nevoilor elevilor!

 

Colegiul Tehnic Nr. 2 din municipiul Târgu-Jiu propune în anul școlar 2021-2022 o ofertă educațională care cuprinde o paletă diversă de specializări, însumând clasele de liceu, precum și cele pentru învățământul profesional și dual. Această unitate de învățământ se distinge de restul printr-un învățământ adaptat nevoilor elevilor, un învățământ în acord cu nevoia de pe piața muncii în domeniul actual, care oferă certitudini elevilor prin calitate, dedicare, performanță, rezultate. „Încurajăm și promovăm prin facilități oferite elevilor noștri, să descopere, să călătorească, să atingă acele competențe-cheie pentru devenirea socială și profesională”, spune profesorul Cristina Diaconița.

Ești elev și te pregătești pentru una dintre cele mai importante etape din viața ta-anii de liceu-și nu știi ce instituție școlară să alegi? Colegiul tehnic Nr. 2 din Târgu-Jiu poate fi alegerea perfectă! De ce? Unul dintre răspunsuri ar fi că acest liceu are o ofertă educațională pe specializările Protecția Mediului și Electronică- Automatizări, clase de profesională și învățământ dual cu specializări, precum mecanic auto, tinichigiu, bucătar, chelner- ospătar, clase de postliceală care facilitează un învățământ GRATUIT pentru specializările de farmacie și birotică, clasa de învățământ fără frecvență pe specializarea Filologie. 
Cei de la CT 2 se ghidează după sloganul: ,,Aici poti fi cele mai tare-n meserii!’’ în ideea că, învățământul pe care îl propune Colegiul Tehnic Nr. 2 este și unul dedicat meseriilor, celor mai buni specialiști care se pot forma într-un ambient pe care noi îl oferim și, care dispune de cabinete și laboratoare de specialitate, de internat, cantină, sală de sport și, cel mai important, nelipsitele proiecte internaționale.
„Ne-am adaptat cu pași siguri revenirii la normalitate, inițiind desfășurarea proiectelor internaționale Erasmus+, care fac cinste școlii noastre de peste 5 ani de zile. La momentul actual lucrurile încep sa se așeze în matca loc, în sensul că a început derularea stagiilor de practică internațională pentru clasa profesională, primele clase antrenate fiind alcătuite din elevi de la clasele III B și II C, specializarea Mecanic- Auto.
Aceste stagii de practică se desfășoară la momentul actual în minunata Polonia, în orașul Wroclaw, fiind o oportunitate imensă din punct de vedere educațional, ca specializare, dar și legat de componenta interculturală, concretizat într- un schimb de experiență care antrenează competențe diverse, atât de necesare pe piața muncii, dar și în comunitate, sau la examene”, a mai declarat profesorul Cristina Diaconița de la CT 2.
Șansele pe care acest colegiu le oferă elevilor săi sunt variate, practica internațională Erasmus+ însumând și alte specializări, precum Protecția Mediului, dar și în domeniul turism și servicii, specializarea de chelner- ospătar, bucătar. Atât clasele de liceu, cât și cele de profesională sunt parte a proiectelor Erasmus +, care la Colegiul Tehnic Nr.2 sunt o tradiție, dovedind seriozitate, implicare, competență și performanță.
Colegiul Tehnic Nr.2 se bucură de titlul de ȘCOALĂ EUROPEANĂ de 4 ori datorită proiectelor internaționale Erasmus+, precum și cele Comenius, e-Twinning, iar acest lucru se traduce prin implicare, rezultate, calitate, performanță în domeniu, implicând și titulatura de școală care practică un învățământ incluziv.
„Pentru că suntem interesați de reușită, implementăm la ora actuală și proiectul ROSE de pregătire remedială, un grant special pentru licee din fonduri europene. ROSE este un proiect care se axează pe stagii de pregătire timp de 2 ani de zile pentru dragii noștri elevi la materiile de examen și nu numai, promovând ideea unui învățământ incluziv, susținând copii din categorii dezavantajate și nu numai. Acest proiect extraordinar susține activități extracurriculare pe segmentul consiliere personală, consiliere în carieră, inițiază modalități noi de predare pornind de la componenta teatrală, dispune de un club special al activităților CLUBUL ,,COLȚ DE SUFLET’’, care facilitează accesul la o formare a elevului întregindu-i personalitatea. Așadar, propunem un învățământ care să corespundă nevoilor elevilor, unul flexibil, în care fiecare se poate regăsi”, spune profesorul Cristina Diaconița.
Așadar, „fii elev CT2, alege-ți viitorul alături de noi, prinde aripi cu noi și vei învăța ce înseamnă reușită! Alege ÎNȚELEPT Colegiul Tehnic Nr.2! Alege șansa de a fi tu însuți într-o colegiu care se adaptează nevoilor elevilor, care încurajează autonomia acestora, învățând cum să fii tu însuți.”

Galerie foto



Vizualizări: 807

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste