(închide)

Coordonatorul centrului de vaccinare unde un bărbat a primit alt vaccin: „A fost o eroare de comunicare”

 

Medicul Ionuț Pantiș, coordonatorul Centrului de Vaccinare de la Stadionul din Târgu-Jiu, a declarat că în cazul bărbatului care a primit la rapel o doză din vaccinul Moderna, deși fusese vaccinat inițial cu Pfizer, a „fost vorba despre o eroare de comunicare”. Ionuț Panțiș are 37 de ani și este medic specialist din 2013, fiind absolvent al facultății de Medicină din Timișoara. Potrivit acestuia, pacientul a venit la vaccinare împreună cu soția, care este cadru medical, fiind preluați în punctul de triaj, luându-li-se „consimțământul informat” (chestionar n.red.) și apoi au fost conduși spre punctul de vaccinare. Ambii veniseră pentru rapelul cu Pfizer.

„În acest moment avem 2 fluxuri, unul Pfizer rapel și unul Moderna doza 1. Domnul respectiv, din păcate, a intrat în cabinetul Moderna, cabinet delimitat prin panouri și semnalizat cu inscripție scrisă. În acest caz a fost o eroare de comunicare între asistentă și dânsul. (...) Am dat toate declarațiile care mi s-au cerut, chiar după acest incident, mi-am prezentat demisia din calitatea de coordonator al centrului de vaccinare. Important este ca pacientul să fie bine și ca oamenii să nu își piardă încrederea în procesul de vaccinare din pricina unei erori de comunicare. Mi-am dat demisia pentru că așa am considerat că este bine. (...) Din punct de vedere medical, nu cred că o să pățească ceva domnul respectiv, vaccinul are aceeași tehnologie”, a spus, în exclusivitate pentru Pagina Olteniei, medicul Ionuț Pantiș.

Asistenta care a administrat doza de Moderna nu va mai activa la centrul de vaccinare, susțin reprezentanți ai Primăriei Târgu-Jiu. 

Vizualizări: 2,593

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste