(închide)

Copiii și noul coronavirus. Ce spun specialiștii

 

Copiii nu sunt mai sensibili la infectia cu noul coronavirus (COVID-19), comparativ cu populatia generala, conform datelor existente pana in prezent. De fapt, majoritatea cazurilor confirmate de COVID-19 raportate din China au avut loc la adulti. Au fost raportate și infectii la copii, inclusiv la copii foarte mici. Aproximativ 100 de cazuri la copii au fost raportate la nivel mondial, iar cei mai multi dintre ei au luat infectia de la un membru al familiei. Potrivit expertilor UNICEF și specialistilor din cadrul Centrului pentru prevenirea si controlul bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii, noul coronavirus pare sa provoace o infectie mai usoara la copii decat la adulti sau persoane in varsta.
In plus, din informatiile limitate publicate despre alte tipuri de coronavirus care au determinat epidemii, precum coronavirusul care a provocat in trecut sindromul respirator sever acut (SARS-CoV) si focarele de coronavirus din Orientul Mijlociu (MERS-CoV), infectia in randul copiilor a fost una cu evolutie comuna, non-severa. Chiar daca face din aceeasi familie de virusuri, noul coronavirus (numit SARS-CoV-2) nu este SARS-CoV, simptomatologia respiratorie si generala fiind mult mai severa in cazul infectie cu SARS-CoV).
Copiii ar trebui sa adopte aceleasi actiuni obișnuite de preventie, cum ar fi spalatul des pe maini cu apa si sapun sau utilizarea unui dezinfectant pe baza de alcool, evitarea persoanelor bolnave si administrarea tuturor vaccinurilor necesare, inclusiv vaccinul impotriva gripei.
Copiii trebuie invatati de mici obiceiurile sanatoase de igiena a mainilor si a cailor respiratorii, cum ar fi:
Sa se spele frecvent pe maini cu apa si sapun. Sa tuseasca sau sa stranute in pliul cotului sau intr-un servetel de unica folosinta pe care sa-l arunce apoi. Sa nu-si atinga ochii, gura sau nasul, daca nu si-au spalat corect mainile!

Vizualizări: 491

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste