(închide)

Cosmina Hîrșovescu reprezintă cu mândrie cea mai frumoasă comună din Mehedinți: „Muzica este parte din sufletul meu!”

 

Pasiunea pentru muzică a descoperit-o de când era la grădiniță și le cânta vecinilor de la blocul bunicii! Cosmina Hîrșovescu își amintește și acum, zâmbind, acele vremuri! Acum este elevă la Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru și are la activ foarte multe premii. 

Vocea profundă și plină de sensibilitate, în același timp, a minunatei Cosmina Hîrșovescu îți face pielea de găină! Când o asculți cântând pe copila originară din comuna Ponoarele, cea mai frumoasă din județul Mehedinți, simți o bucurie aparte! Cosmina este elevă în clasa a VI-a la Colegiul Național „George Coșbuc” din municipiul Motru și spune că își dorește foarte mult să urmeze Liceul de Muzică și o facultate în același domeniu. Visul său este să devină o mare interpretă de muzică populară, la fel ca idolii săi! „Studiez în paralel Școală Populară de Artă Târgu-Jiu unde profesor îmi este domnul Ion Drăgan, un om extraordinar. Părinții mă sprijină în tot ceea ce fac, iar fratele meu mai mic cântă la saxofon, iubind și el muzica. Familia mea locuiește la Ponoarele din Mehedinți, iar eu stau cu bunicii mei, la Motru”, a spus, pentru Pagina Olteniei, solista Cosmina Hîrșovescu. A descoperit muzica populară la vârsta de 6 ani, când cânta motrenilor care locuiau în blocul bunicii sale. „Aveam 6 ani și le cântam vecinilor mei, la scara blocului. Atunci bunica mea a decis că trebuie să merg la cursuri de muzică. Bunica mea a cântat în tinerețe, de la ea am preluat cântecele ei și mi-am făcut un scop din a le duce mai departe. Idolul meu este Olguța Berbec și domnul profesor Ion Drăgan, le ador pe Angelica Stoican, Anica Ganțu. Muzica este o parte din sufletul meu, o cânt cu mare drag deoarece sunt o mehedințeancă cu rădăcini puternice”, a afirmat Cosmina Hîrșovescu.

A lansat două melodii proprii

De-a lungul anilor, Cosmina a participat la numeroase concursuri la care a obținut multe premii și trofee. Marele Premiu ,,Colind Tradițional” Motru, Trofeul categoriei „Glasuri Crsitaline” și multe alte premii I. Cosmina a lansat două melodii proprii, iar versurile lor au la bază povești de viață. „Am o melodie u videoclip. Povestea pieselor mele se bazează pe viața reală. Deoarece vin din zona de Nord a Mehedințiului am în jur de 50 de costume populare vechi și frumoase. Dacă aș putea și noaptea aș  îmbraca un costum popular, atât de mult îmi place. Tradițiile se păstrează și am găsit la strabunica mea, în lada de zester, costume foarte frumoase. Pe Cosmina o puteți asculta pe Youtube https://www.youtube.com/watch?v=HNWtGmNST60

Galerie foto





Vizualizări: 2,597

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste