(închide)

Costina Istodor din Motru, premiantă a festivalurilor de muzică populară! „Îmi doresc să ajung o mare interpretă!”

 

Adolescenta talentată a descoperit muzica populară în urmă cu mai bine de 5 ani, când părinții săi au înscris-o la Clubul Copiilor Motru. Acolo, Costina Istodor a învățat pas cu pas tainele muzicii populare, profesor îndrumător fiindu-i Gheorghe Feraru. De-a lungul anilor, Costina a participat la mai multe festivaluri concurs și a câștigat premii care nu au făcut decât să o ambiționeze să devină din ce în ce mai bună!

Costina Gabriela Istodor are 15 ani și este elevă a Liceului de Muzică și Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu. A absolvit și cursurile Școlii Populare și a urmat cursuri de canto și la Motru, orașul natal, la Clucbul Copiilor. „După terminarea liceului, intenționez să urmez Conservatorul. Lumea muzicii populare am descoperit-o la vârsta de 10 ani, fiind ajutată de către domnul profesor Gheorghe Feraru de la Clubul Copiilor Motru, unde am fost înscrisă de către părinții mei. Talentul și pasiunea pentru folclor mi le-a dăruit bunul Dumnezeu, la mine în familie nu a cântat nimeni. Muzica pentru mine înseamnă totul! Cel mai mult îmi place să interpretez melodii gorjenesti, dar și altele melodii”, a spus, pentru Pagina Olteniei, solista Costina Istodor. Își dorește să învețe și tainele unui instrument musical, însă momnetan nu îi permite timpul. Trebuie să se ocupe de școală și să învețe la canto popular, căci visul său este să ajungă pe marile scene ale României și să fie o cunosctă interpretă de muzică populară. „Timpul nu mi-a permis să îmi fac melodii proprii, deoarece am fost ocupată foarte mult și cu școala, dar în curând o să fac și câteva melodii proprii. La Motru am absolvit Școala Gimnazială Nr. 1 Motru. De-a lungul anilor am avut rezultate foarte bune la învățatură. Am participat la foarte multe concursuri și festivaluri de muzică populară. Am obținut toate premiile concursurilor unde am participat, atât premiul 1, 2 și 3, dar și premiul special. De fiecare dată când am participat la un concurs, nu am plecat acasă fără un premiu câștigat. Pe lângă concursuri, cânt și la diferite evenimente. În viitor, când timpul o să îmi permit, îmi doresc să cânt la saxofon!”, a mai adăugat eleva din Motru.

Visul său este să devină profesor de muzică, pentru a putea învăța alți copii pasionați și talentați tainele muzicii. Admiră interpreți din Gorj și speră că într-o zi Dumnezeu o va ajuta să devină la fel de cunoscută. „Artiștii pe care îi admir sunt Roberta Crintea, Nicoleta Lăcătușu, Cristina Olteanu, Raluca Sandu, Claudia Dascălu. Profesorul Gheorghe Feraru de la Motru m-a influențat și m-a ajutat în alegerea carierei și îi mulțumesc mult! Este un om extraordinar! (…) Mai am un frațior mai mic, în clasa a 5 a care și el este la Clubul Copiilor Motru, cântă la orgă. Mă mândresc cu familia mea, suntem uniți, părinții mă sprijină întotdeauna în ceea ce fac. Părinții m-au învățat numai lucruri bune și niciodată nu ii voi dezamăgi”, a declarant Costina Istodor. 

Galerie foto







Vizualizări: 3,822

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste