(închide)

Ionel Burtea, Alexandra Roată și Mihai Pasti, antreprenori de succes, vin în fața elevilor gorjeni!

 

Peste o sută de elevi din liceele din municipiul Târgu-Jiu vor participa astăzi, 23 octombrie, la Teatrul Elvira Godeanu, la conferința „Vreau să fiu antreprenor”. Această întâlnire are rolul de a încuraja tinerii să își înceapă o activitate și să devină viitori oameni de afaceri. Elevii gorjeni se vor afla față în față cu trei dintre cei mai de succes tineri gorjeni: antreprenorii Alexandra Roată, Mihai Toader-Pasti și Ionel Burtea își vor prezenta poveștile și le vor vorbi elevilor despre drumul parcurs de la ideea de afacere până la punerea ei în practică și mai apoi despre munca și realizările lor.

Alexandra Roată este co-fondator Softlead, prima platformă de tip marketplace din România, 100% dedicată aplicațiilor software, Mihai Toader-Pasti este cofondator EFdeN, organizația care a realizat casa solară prezentă la cea mai mare competiție de profil și cu care a câștigat peste 25 de premii. Ionel Burtea avea doar 19 ani când a înființat Abund Berry, compania care are ca și activitate cultivarea fructelor de padure, din care produce celebrul vin de mure. Astfel, astăzi, gorjenii Alexandra, Mihai și Ionel vor povesti cum au pornit proiectele lor, cum și-au validat ideea, cum au câștigat primii bani și mai ales despre provocările întâlnite pe parcurs. De asemenea, va fi o sesiune de întrebări și răspunsuri. 

Mihai Toader-Pasti este managerul general al EFdeN. Scopul proiectului nu este neapărat construcţia de case solare, ci mai degrabă educarea şi informarea publicului în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii spaţiului locativ şi a vieţii, având grijă totodată de mediul înconjurător. Mihai Toader Pasti, un model pentru foarte mulți tineri și nu numai, a reușit cam tot ce și-a propus și a muncit mult pentru ca ideile sale să aibă viitor și să ajute lumea în care trăim cu toții să devină mai bună! Mihai Toader-Pasti este originar din Târgu Cărbuneşti şi acum locuieşte în Bucureşti. „Doamne, cât de departe am ajuns din 2012 și până acum din toate punctele de vedere, inclusiv siguranța în muncă. Când am început ce știam era ceea ce vedeam. Apoi am început sa învățam de la cei mai buni și să devenim noi mai buni, pas cu pas. EFdeN (...) Misiunea noastră este să creăm o lume mai bună prin case, produse și un stil de viață sustenabil. Facem asta încurajând studenții și tinerii să viseze, să proiecteze și să construiască, transformându-și ideile în realitate într-o experiență interdisciplinară și practică”, spunea Mihai într-o postare din mediul online.

Alexandra Roată, 31 de ani, este din Târgu Jiu, dar locuiește în București. Alexandra  este cofondatoarea Softlead, prima companie din România care ajută companiile să găsească aplicația software potrivită. La Softlead, Alexandra spune că îmbină creativitatea cu tehnologia. „Softlead este un marketplace de aplicații software, care se comportă ca un de generator de oportunități. Softlead este prima și singura firmă de acest fel. Hai să luăm un exemplu, pentru a fi mai ușor înțeleși. Dacă o companie mare, să spunem petrolieră, are nevoie de o aplicație dedicată resurselor umane, dar nu știe ce să aleagă sau îți dorește să eficientizeze procesul de achiziție software, poate să apeleze la noi. Printr-un departament specializat, poate trimite cererea completă, bugetul, funcționalitățile tehnice, iar noi o validăm, pentru afi siguri că acela este tipul de aplicație de care are nevoie.Odată validată, solicitarea ajunge către firmele IT din platformă care dețin în portofoliu o aplicație conformă cerinței. Acele companii interesate de proiect deblochează cerința, plătind un cost asociat. Este similar unui comision de intermediere, doar că este automatizat și estededicat aplicațiilor software”, spunea Alexandra într-un interviu pentru „Gorjenii lui Brâncuși”.

Țiclenarul (la origini) Ionel Burtea are doar 23 de ani şi a pus pe picioare o afacere de succes. Ionel produce vin de mure, un produs căutat deja peste hotare și care a început să fie cerut și la noi în țară. “Afacerea a luat naştere în urmă cu mai bine de patru ani, în judeţul Gorj. Am pus la bază să am mult curaj, viziune și, cel mai important aspect, toată pasiunea pentru cultivarea fructelor de pădure. Misiunea noastră este de a crea o schimbare în societatea românească prin însăşi activitatea pe care o derulăm şi valorile care ne caracterizează: integritatea, seriozitatea şi sinceritatea. (...) Încercăm să lucrăm fără vreun tratament pentru că se pot adapta condiţiilor vitrege. Investiţia a ajuns pentru un hectar la aproximativ 20.000 de euro. Am observat că există o nişă pe partea de fructe de pădure, pentru că piaţa este slab dezvoltată în România, care importă 70-80% din fructele de pădure. Am dorit să mergem pe partea de mur şi zmeură pentru că sunt plantaţii foarte mici în România”, spunea Ionel într-un interviu. Acesta are planuri frumoase pentru viitor și la cum a evoluat afacerea sa, suntem siguri că acestea vor deveni realitate!

Galerie foto










Vizualizări: 2,016

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste