CT Motru: Alina Rușeț calcă pe urmele surorii sale olimpice!

 

Când ai modele demne de urmat și primești o educație aleasă, calea către succesul profesional este mai clară! În familia profesorilor Rușeț din municipiul Motru educația fiicelor a fost mereu pe primul plan. Maria Rușeț, prima născută a profesorilor Rușeț, a fost olimpică ani la rând, șefă de promoție, a avut mereu rezultate excelente la școală, acum fiind studentă. Văzându-și mereu sora învățând de plăcere, stabilindu-și scopuri pe care le atingea mereu, Alina Rușeț urmează același drum! Zilele trecute, eleva de clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic Motru a obținut locul I la Concursul Național de Tehnici Matematice!

Pe 7 februarie 2020, a avut loc Concursul Național de Tehnici Matematice, faza județeană, unde elevii Colegiului Tehnic Motru au obținut rezultate foarte bune: clasa a IX-a: Rușeț Alina - locul 1 cu 99 puncte, profesor îndrumător Rușeț Nicolae; clasa a X-a: Mărășescu Alexandru - locul 1, profesor îndrumător Ciurea Georgeta; clasa a XI-a: Ticuș Cătălin- locul 1, profesor îndrumător Moldovanu Claudia; clasa a XII-a: Șalavarin George - Cătălin - locul 1, profesor îndrumător Rușeț Nicolae. 

Alina Rușeț, olteanca noastră de poveste de astăzi, este elevă în clasa a IX a la Colegiul Tehnic Motru, instituție de învățământ unde a fost admisă cu media 9,68 (la Evaluarea Națională la matematică a obținut media 10.00). La Concursul Național de Tehnici Matematice, faza județeană, a fost prima sa participare în acest an școlar. Sensibilă, amibițioasă, dar mereu sufletistă, Alina Rușeț este pasionată de matematică și desen. Tatăl său, cunoscut și apreciat profesor de matematică, îi este (și el n.red.) model și a moștenit de la el pasiunea pentru această știință. Din clasa I-a a participat la diferite concursuri unde a obținut de fiecare dată premii. „Pe Alina aș putea să o descriu ca fiind o foarte bună organizatoare, un lider al echipei din care face parte și o persoană căreia îi place să se implice în diferite activități. Am cunoscut-o în vacanța de vară, deși era în vacanță ea a fost cea care și-a mobilizat viitorii colegi să participe la activități în cadrul proiectului național Euroscola. Era pentru prima dată când în echipa de proiect am avut 10 elevi de clasa a IX a, nici nu-îi cunoșteam, ea i-a mobilizat și am făcut în vacanța de vară 3 activități. În cadrul acestui proiect am avut șansa să descopăr pasiunile și să formez o echipă de elevi minunată”, a spus profesor Mihaela Crăciunescu. 

Alina își dorește să urmeze o carieră în domeniul IT, de aceea a ales acest liceu și dorește participe la cât mai multe concursuri și olimpiade. Adolescenta spune zâmbind cu sineritate și dragoste că modelul ei în viață este Maria, sora sa mai mare. „Modelul meu este sora mea, care mereu mi-a fost alături, m-a învătăt-o că ambiția este foarte importantă în viață și dacă muncești reușești mereu. Acum când Maria este la facultate, mereu mă gândesc la ea și vreau ca sora mea să fie mândră de rezultatele mele!”, a spus eleva Alina Rușeț.

Galerie foto


Vizualizări: 5,146

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste