(închide)

O gorjeancă de 18 ani, printre cele 5 fete admise la Școala de Pompieri Boldești

 

Alina are 18 ani, este gorjeancă și este una dintre cele 5 fete admise la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” din Boldești! Pentru sesiunea din ianuarie au fost depuse un număr de 1156 dosare, din care 140 sunt fete. Din totatul dosarelor depuse s-au prezentat la înscriere un număr de 1075 de candidaţi din care 96 fete şi 979 băieţi pe un număr de 300 locuri.

Alina, om curajos și dornic sa își ajute semenii, și a urmat visul de a deveni pompier și a reușit sa fie admisa la Școală din Boldesti. 2020 este primul an în care fetele au putut să candideze laolaltă cu băieții pentru a deveni pompier. "Am un verișor care este pompier și prin el am realizat că această meserie este una onorabilă, nobilă, este un domeniu dinamic și plin de satisfacții profesionale" , spune Alina! "Draga noastră Alina, noi îți dorim să duci la bun sfârșit drumul pe care l-ai ales, să ai nenumărate satisfacții profesionale și să salvezi cât mai multe vieți!", au transmis  cei de la ISU Gorj. 
În sesiunea ianuarie 2020 a concursului de admitere la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, cifra de şcolarizare este : la specialitatea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă 275 locuri (2 locuri pentru romi) şi 25 locuri în specialitatea maistru militar auto.
Pentru sesiunea din ianuarie au fost depuse un număr de 1156 dosare, din care 140 sunt fete. Din totatul dosarelor depuse s-au prezentat la înscriere un număr de 1075 de candidaţi din care 96 fete şi 979 băieţi pe un număr de 300 locuri. Misiunea şcolii constă în formarea iniţială în calificările „maistru militar auto” şi „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă” şi formarea continuă a personalului din M.A.I. şi I.G.S.U.
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti este singura şcoală de formare iniţială din subordinea IGSU, unică la nivel naţional din perspectiva calificărilor asigurate: „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă” şi „maistru militar auto”.

Vizualizări: 5,271

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste