Cum alegi scutecele potrivite pentru bebelușul tău

 
Ești părinte nou și te întrebi care sunt cele mai potrivite scutece pentru micuțul tău?  Bebelușul va folosi câteva mii de scutece înainte de a începe antrenamentul la oliță, așa că trebuie să te asiguri că fiecare schimbare este cât mai confortabilă și mai ușoară posibil. În acest articol, îți vom arăta care sunt tipurile de scutece pentru copii. Vei avea, astfel, informațiile necesare pentru a le alege pe cele adecvate.  Scutece de unică folosință

Scutecele de unică folosință conțin o pernă absorbantă cu cristale chimice care transformă lichidul în gel, sau ingrediente de origine naturală, în cazul scutecelor biodegradabile. De asemenea, sunt disponibile pe mărimi, în funcție de greutatea copilului, și trebuie să le alegi pe cele în care copilul se simte confortabil, fără să existe riscul unor scurgeri.

Ai la dispoziție trei tipuri de scutece de unică folosință:

Cu benzi laterale
Benzile laterale adezive permit ajustarea ușoară a scutecului pentru a se potrivi cu dimensiunea și forma copilului, asigurând astfel confortul și prevenirea scurgerilor. Acest tip de scutece sunt ușor de manevrat în perioada în care bebelușul încă nu se poate ridica în picioare și acceptă fără împotrivire să fie schimbat. După aceea, fiindcă cel mic își va dori mai mult să exploreze decât să stea întins pe măsuța de înfășat, este posibil să găsești mai practic celălalt tip de scutec, varianta chiloțel.

Tip chiloțel
Sunt proiectate pentru copiii care învață să meargă și să folosească toaleta. Seamănă cu chiloții obișnuiți, oferindu-le copiilor o senzație de independență și confort în timpul mersului. Găsești astfel de scutece pentru bebe pe drmax.ro.

Biodegradabile
Sunt concepute să se descompună natural în mediu, fără a cauza poluarea și daunele asociate cu scutecele obișnuite. Acestea sunt fabricate din materiale naturale și regenerabile, cum ar fi bumbacul și plantele, fără substanțe chimice.

 Scutece textile

Sunt o opțiune durabilă și convenabilă pentru părinții care doresc să evite utilizarea scutecelor de unică folosință. Acestea sunt cunoscute și sub denumirea de scutece lavabile, deoarece pot fi igienizate în mașina de spălat și refolosite de nenumărate ori. În general, se recomandă achiziționarea a aproximativ 30 de bucăți, pentru a fi suficiente pentru 2-3 zile și a oferi timp pentru spălare și uscare. Scutecele textile sunt disponibile în mărimi universale, ceea ce le face potrivite pentru mai multe etape de creștere.

Există două categorii mari de scutece textile: cele cu o parte absorbantă și una impermeabilă și cele care necesită purtarea unui scutec de protecție.

Scutecele textile absorbante și impermeabile

All in one (AIO): partea absorbantă este cusută de cea de protecție; la fiecare eliminare va trebui să înlocuiești tot scutecul cu altul nou.
All in two (AIT): partea absorbantă se atașează cu capse de cea impermeabilă, așadar vei putea spăla mai rar scutecul de protecție.
Cu buzunar în care poți introduce stratul absorbant. La fel ca în cazul AIO, și acest tip de scutec lavabil rezistă doar la o singură utilizare înainte de a necesita igienizare.
 

Scutece absorbante

Acestea sunt cele mai puțin costisitoare scutece textile. Necesită, însă, purtarea cu un scutec impermeabil, care nu trebuie spălat la fiecare schimbare, și au o curbă de învățare. 

Prefolds: sunt cusute pentru a le împături ușor; se plasează între picioarele bebelușului, fie susținute doar de scutecul de protecție, fie prinse cu cleme speciale.
Tradiționale (pelinci): bucăți de țesătură care trebuie pliate și fixate pe bebeluș.
Fitted: aceste scutece sunt constituite doar dintr-o parte absorbantă prevăzută cu sistem de prindere; sunt eficiente pe timpul nopții.
Scutece impermeabile

Sunt realizate din materiale sintetice prin care pielea copilului respiră. Trebuie să acopere întreg scutecul absorbant.

Există, așadar, o varietate de tipuri de scutece pentru bebeluși. Cele de unică folosință pot fi mai convenabile pentru părinți, însă îngreunează monitorizarea cantității de urină eliminată de bebe, făcând astfel mai dificilă depistarea semnelor de deshidratare. Pe de altă parte, scutecele textile pot fi mai confortabile și pot preveni iritațiile, diminuând drastic impactul asupra mediului, dar necesită schimburi mai frecvente, deoarece absorbția lor este mai redusă. În cele din urmă, alegerea scutecelor trebuie să țină cont de nevoile individuale ale copilului și ale familiei tale, precum și de impactul lor asupra mediului înconjurător. Indiferent de alegerea făcută, este important să asiguri confortul și siguranța celui mic.

Vizualizări: 354

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste