(închide)

Daruri de la pompierii gorjeni pentru mai multe familii nevoiașe

 

Șapte copilași din Târgu Jiu vor avea un Paște mai fericit datorita angajatilor ISU Gorj care le au dus daruri și alimente. De cei 7 micuți are grija  Elena, mama şi în acelaşi timp mătuşa unora dintre ei.

Patru  dintre ei sunt copiii Elenei, femeia care are grijă de toţi 7 copii! Ceilalţi 3 sunt copiii lui Laurenţiu, fratele Elenei căruia în urmă cu 2 ani i-a murit soţia. Laurenţiu a fost nevoit să plece la muncă în străinătate şi şi-a lăsat copiii în grija sorei sale. Elena este divortaţă din cauza numeroaselor neînţelegeri cu fostul soţ.
Cei opt Locuiesc într-o locuinţă socială în municipiul Tg-Jiu de numai 28 m². Pompierii au mers de i au vizitat pentru a afla ce nevoi au. 

"Erau acasă doar 3 dintre cei 7 copii. Ei terminaseră şcoala, iar ceilalţi 4 erau la şcoală.  Stau într-o garsonieră micuţă dar foarte curată! Copiii sunt foarte îngrijiţi şi, cel mai important, toţi merg la scoală şi la grădiniţă. Elena ne spune că nici nu concepe ca micuţii să nu meargă la şcoală. “Doar dacă învaţă o să aibă un viitor mai bun! Trebuie să se ducă la şcoală, să înveţe şi să nu trăiască aşa cum trăim acum! Din cauza asta nu mă pot duce la muncă! Stau lângă ei să-i duc la şcoală, să-i iau, să-şi facă temele şi să ajungă şi ei cineva! Aşa scapă de sărăcia asta în care trăim!”
Elena nu-şi poate căuta un loc de muncă pentru trebuie să aibă grijă de cei 7 copii. Toţi trăiesc din bănuţii pe care Laurenţiu îi trimite lunar", a povestit Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
Din banii pe care i-au stâns le-au cumpărat şi lor rechizite, mâncare, hăinuţe şi încălţăminte. Anul acesta vor avea o masă de Paşte aşa cum nu au avut niciodată.
Bucătăria garsonierei este foarte mică şi neîncăpătoare pentru toţi 8. În garsonieră au 2 paturi mari în care dorm, iar masa la care mănâncă o reprezintă o faţă de masă pusă pe jos între cele două paturi. În jurul acelei feţe de masă fac un cerc şi mănâncă. "Sunt oameni pentru care soarta nu a fost prea blândă. Cum au ajuns în situaţia asta nu mai ţine de noi. Nu trebuie să-i judecăm! Trebuie doar să vedem dacă sunt oameni buni şi să-i ajutăm dacă putem. Aceşti copii nu au nicio vină!", transmit pompierii. 

 Daruri pentru o familie din Balanesti

 O altă familie cu o situaţie materială dificila originara din comuna Bălăneşti a fost vizitată de pompieri.
Alina are grijă de cele 4 fetiţe în timp ce soţul este plecat la muncă în străinătate! Cu toate acestea viaţa pe care o duc nu este nici pe departe una normală. "Trăiesc într-o sărăcie greu de descris în cuvinte, însă ne-au impresionat cele 4 fetiţe care merg la şcoală şi la grădinită şi care, deşi au vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, sunt conştiente că singura lor şansă de a scăpa de viaţa sărăcăcioasă pe care o duc este să înveţe!
Le-am cumpărat şi lor rechizite, mâncare, dulciuri şi jucării", a spus Florin Chisim.

Galerie foto







Vizualizări: 429

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste