(închide)

Directorul Liceului Teoretic Novaci, în fruntea clasamentului după afișarea rezultatelor finale ale concursului pentru șefii unităților școlare din Gorj

 

Profesorul Alina Ramona Țicu, directorul Liceului Teoretic Novaci, se menține în fruntea clasamentului după afișarea rezultatelor finale (după contestații n.red.) ale concursului pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți ai școlilor din Gorj. Alina Țicu a obținut media finală 9,50!

La acest important concurs au fost înscriși în total 215 candidați care au participat la proba scrisă (mulți au picat n.red.), urmată de interviu. Alina Ramona Țicu, care ocupa din ianuarie funcția de director detașat în interesul învățământului în funcția de conducere a Liceului Novaci, a obținut nota 9 la proba scrisă (singura notă de 9 din Gorj n.red.) a examenului pentru postul de director și nota 10 la interviu, rezultând media finală 9,50. Aceasta este cea mai mare medie obținută în Gorj! Mediile finale ale concursului pentru funcțiile de directori și directori adjuncți le găsiți pe https://www.isjgorj.ro/

Alina Țicu a absolvit cursurile Liceului Teoretic Novaci și apoi pe cele ale Facultății de Istorie, Filosofie, Geografie, Specializarea Istorie-Limba și literatură franceză. Predă istoria din anul 2006, obținând definitivatul în învățământ în anul 2008 cu media 9.42, apoi gradul II cu media 9.75 în anul 2014 și gradul I cu media 10 în 2018.

De-a lungul anilor, profesorul Alina Țicu a avut rezultate foarte bune, elevii pregătiți obținând importante premii la olimpiadele naționale de istorie, dar și de limba franceză. Publicația „Pagina Olteniei” a prezentat, în momentele respective, reușitele acestor elevi. Rezultatele elevilor novăceni care au participat la olimpiada de istorie și au fost pregătiți de profesorul Alina Țicu au fost remarcabile. Trebuie menționat faptul că în trei ani școlari consecutivi, profesorul Țicu a avut și câte un elev calificativ la etapa națională a olimpiadei de limba franceză. În anul 2018, o elevă coordonată de Alina Țicu a obținut la etapa națională a olimpiadei de istorie mențiune, iar în 2019 s-au calificat la etapa națională patru elevi coordonati de aceeași profesoară-unul a obținut locul III. Detalii pe https://www.paginaolteniei.ro/articol/eleve-de-la-liceul-teoretic-novaci-pe-podiumul-oli_2847.html.

În 2020, trei elevi de la Novaci s-au calificat la faza națională, care din cauza pandemiei, a fost suspendată.

În perioada 20 - 22 decembrie 2021, vor fi emise de către Ministerul Educației, deciziile de numiri în funcția de director și se vor încheia contractele de management, urmând ca din 17 ianuarie 2022 profesorii care au câștigat concursul de ocupare a funcțiilor de conducere să înceapă activitatea.

Galerie foto


Vizualizări: 3,921

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste