(închide)

Eleve de la Liceul Teoretic Novaci, pe podiumul olimpiadelor naționale!

 

Reprezentanții Liceului Teoretic din Novaci au felicitat, pe pagina instituției de învățământ, elevii olimpici și pe profesorii care i-au pregătit anul acesta! Astfel, eleva Tucă Teodora -XII C- a obținut Locul III la Olimpiada Națională de Istorie și a fost pregătită de profesor Alina Țicu; eleva Moța Adriana -XI C- a obținut la Olimpiada Națională de Istorie Mentiune Minister și a fost pregătită de profesor Narcisa Hohoi, iar eleva Ianculescu Elena -XII B- a câștigat Locul III Olimpiada Nationala de Turism, fiind pregătită de Constantin Handoreanu și Amelia Lăcătușu. Un alt aspect important care merită amintit este acela că din cei nouă elevi calificați la etapa naționala la olimpiada de istorie, 5 au fost din Novaci! Dintre aceștia, patru au fost coordonați de Alina Țicu, spun reprezentanții Liceului Teoretic Novaci. 

Eleve pasionate de istorie! Rezultatele o demonstrează din plin

Teodora Tucă este pasionată de lectură, dar și de istorie, căci a învățat de la diriginta sa că „toate marile fapte din trecut au consecințe în prezent”. Originară din comuna Polovragi, Mădălina Teodora Tucă are 16 ani și este în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Novaci, la profil filologie. Mediile sale generale au fost mereu peste 9,70! De-a lungul anilor școlari a participat la olimpiade precum cea de limba română, limba engleză sau lectura, ca stil de viață. „Îmi place istoria deoarece aceasta este o disciplină foarte interesantă și importantă, oferindu-ne informații esențiale cu privire la trecut, la acțiunile care au dus la apariția a tot ceea ce există astăzi și la felul în care acestea s-au desfășurat. Istoria presupune evocarea trecutului si ne prezintă rădăcinile prezentului, pentru că, așa cum ne spunea mereu doamna dirigintă, care ne este și profesoară de istorie (doamna Țicu Alina), toate marile fapte din trecut au consecințe în prezent. Dânsa m-a făcut să înțeleg importanța istoriei pentru fiecare dintre noi, mai ales prin modul în care ne explica evenimentele istorice, cu pasiune și pe înțelesul fiecăruia. Doamna dirigintã a fost cea care mi-a dat impulsul necesar pentru a îndrăgi istoria”, spune olimpica Teodora Tucă.

Novăceanca Adriana Moța, elev model

Adriana Moța este elevă la Liceul Teoretic din Novaci și a participat la mai multe olimpiade de-a lungul anilor școlari, având mereu rezultate foarte bune. „Consider că pentru a reuşi, trebuie să ai încredere în propriile forţe, să munceşti mult şi să îţi doreşti să te autodepăşeşti. Chiar dacă unele provocări par imposibile, contează să nu renunţi la idealurile tale. Părinții m-au sprijinit mereu și, cel mai important, mi-au oferit libertatea de alegere, fără a-mi influența deciziile. M-au încurajat să îmi descopăr dorințele și pasiunile, dar, în același timp, m-au învățat să fiu un om corect și bun. Sora mea mai mare, a fost la rândul ei olimpică națională la limba latină, iar acest lucru a fost o motivație în plus pentru mine. Efortul personal e doar un factor care determină rezultatele fiecărui elev, dar acest efort, fără dăruirea și implicarea profesorilor, ar deveni zadarnic. Cred că rezultatele obținute de elevii Liceului Teoretic Novaci dovedesc acest lucru”, a spus olimpica Adriana Moța. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,992

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste