(închide)

Eleva Mihaela Andrei de la CNET Târgu-Jiu, pe podiumul olimpiadei naționale de biologie

 

Eleva Mihaela Andrei de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” a participat la olimpiada națională de biologie, după ce a obținut aproape 100 de puncte la faza județeană. La națională, Mihaela s-a descurcat foarte bine și a reușit să ia mențiune, fapt care îi va asigura intrarea la o facultate de medicină din România fără a mai susține examenul de admitere! Adolescenta este un elev exemplar, ambițios și determinat să reușească în viață prin forțele proprii. Despre Mihaela Andrei, profesorul Cristina Tatomir, cea care a pregătit-o pentru competiție și nu numai, spune că Mihaela „uimește prin naturalețe si privește performanțele ca pe un răspuns firesc la munca pe care o depune”. 

Olimpica Mihaela Andrei își dorește să ajungă un medic bun, foarte bine pregătit profesional, un doctor și al sufletelor, nu doar al trupurilor! Biologia este materia sa preferată și mereu învață cu drag și multă curiozitate! „Olimpiada Națională de Biologie 2019, din punctul meu de vedere, a fost o competiție stransă, antrenând un numar mare de participanti, fiecare muncind si dorind sa obtina un loc fruntaș. Rezultatul pe l-am obtinut este unul important pentru mine, întrucât mi-a aratat ca se poate auzi si numele orașului Târgu-Jiu in cadrul unei festivități de biologie, atat de importanta la nivel national! In ceea ce priveste întrarea la facultatea de medicina, aceasta mi-a fost implicit asigurata prin obținerea acestei diplome-am obținut mențiune”, a declarat Mihaela Andrei.

Pasiunea pentru biologie a descoperit-o în primul an cândla șoală i s-a predat materia. Copil curios, dornic mereu să știe mai multe, Mihaela a început să își drească să cunoască tainele materiei și nu numai. „Pregătirea pentru olimpiadă am început-o încă din primele luni ale anului școlar. Particip la olimpiada de biologie din primul an de liceu, iar in clasele a X-a si a XI-a am reușit chiar să trec mai departe, la etapa națională a acestei competiții. Consider că anul acesta competiția a fost destul de riguroasă, fiind subiecte serioase și complicate. (...) Biologia mă atrage prin natura ei și îmi este ușor să o învăț, deoarece o fac cu drag. (...) vă pot spune cu certitiudine că munca neîntreruptă și dorința de a reuși constituie pârghiile succesului pe orice plan ne-am dori să înaintăm!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, olimpica Mihaela Andrei.

Cariera pe care o va alege adolescenta este cea de medic. Va studia la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila"-Facultatea de Medicină din București. „Vreau să ajung un cadru medical corespunzător pregătit, care să fie capabil de a pune interesele pacientului mai presus de cele proprii. Îmi doresc din suflet ca România, prin mine și prin mulți alți tineri capabili, inteligenți și ambițioși să poată evolua, treptat, spre mai bine. Am convingerea că se poate!”, a declarat olimpica Mihaela Andrei de la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,619

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste