Andrada Speriuși din Rovinari, calificată la faza națională a unui concurs în limba engleză

 

An de an, eleva Andrada Speriuși reușește să își impresioneze profesorii. Participă la concursuri școlare la care obține rezultate foarte bune, vorbește fluent limba engleză, a participat la olimpiadele județene de limba română și religie și are note foarte bune la toate materiile. De parcă nu ar avea deja un program foarte încărcat, Andrada este pasionată și de muzică și are la active participări la concursuri de specialitate. La sfârșitul lunii mai, Andrada va  participa la faza națională a concursului de creativitate în limba engleză „Speak out”, după ce a câștigat faza județeană, fiind lăudată pentru lucrarea sa. 

Andrada Speriuși este din orașul gorjean Rovinari și învață la Școala Gimnazială Nr. 3, fiind elevă în clasa a VI-a. A descoperit limba engleză la vârsta de 5 ani și în câțiva ani, cu dedicație și muncă, a ajuns să o vorbească fluent. Își surprinde profesorii zi de zi, prin pasiunea sa pentru materiile studiate la școală, prin seriozitatea de care dă dovadă, abnegația și pasiunile sale: limba engleză și muzica. Anul acesta școlar, Andrada a câștigat din nou faza județeană a concursului de creativitate în limba engleză „Speak out” și s-a calificat la națională. Faza pe țară va avea loc la sfârșitul lunii mai, la Covasna. „Anul acesta am reuşit din nou, spre surprinderea tuturor, să mă calific la etapa națională a concursului de creativitate în limba engleză "Speak out" unde am prezentat un monolog de 3 minute pe tema "That's the trouble with the world, too many people grow up too fast". Într-adevăr, au fost oponenți care s-au descurcat onorabil, excelând la capitolul actorie, însă eu am mizat pe simplitate şi naturalețe, neavând nevoie de recuzită. M-am bazat pe expresivitate și pe un monolog bine alcătuit. (…) Sfaturile juriului au fost binevenite, iar la etapa următoare voi pregăti recuzită”, a declarat eleva din Rovinari.

Face parte dintr-o familie frumoasă, iar părinții și bunicii o susțin în tot ceea ce face, fiind foarte mândri de ea! „Familia mă sprijină în ceea ce fac și asta e tot ce contează. Pentru mine, anul acesta şcolar a mers foarte bine şi am avut plăcerea să particip la diverse proiecte şi activități alături de dirigintele meu şi alte colege ale mele în care m-am implicat nerăbdătoare și mi-am dat toata silința să avem parte de rezultate onorabile”, a spus olimpica Andrada Speriuși, pentru Pagina Olteniei.

Chiar dacă are mult de învățat, eleva își găsește timp și pentru pasiunile sale extrașcolare: muzica și desenul. Este un copil matur, care dă mereu dovadă de responsabilitate. A participat și la olimpiadele județene de religie și limba română. „Am timp de toate, atâta timp cât fac ceea ce îmi place, o fac cu plăcere și nu îmi pare rău. (…) La olimpiada județeană de religie am fost reprezentanta Parohiei Rovinari 2, alături de alte trei colege de ale mele. Am obținut de asemenea locul 1 pentru un proiect realizat power point, proiect despre acțiuni caritabile. Anul acesta am participat și la o olimpiada de limba și literatura română, unde din pacate nu am obtinut punctaj destul de mare încât să trec la etapa națională. Am participat și la un concurs de gramatică în engleza "Value your english". Am obținut un punctaj bun cu care am trecut la etapa județeană, fiind concurs pe două etape. Pasiunea mea în ceea ce privește muzica, este dintotdeauna și va rămâne prezentă înăuntrul meu. Îmi place foarte mult să cânt! Este o bucurie”, a mai povestit Andrada Speriuși.

Galerie foto




Vizualizări: 1,316

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste