(închide)

Elevul de la CT Motru care și-a impresionat dascălii: „Alexandru este un băiat deosebit!”

 

Despre Alexandru Dumitru Dragomir profesorii săi spun că este un băiat cu totul desoebit, care se implică în acțiuni ale Colegiului Tehnic Motru, liceul la care învață și care are darul de a atrage în aceste activități și alți colegi. Are 16 ani și este elev în clasa a IX-a la profilul Mecanică al CT Motru. Pe viitor, elevul își dorește să se înscrie la Academia Forțelor Terestre Sibiu.

Motreanul Alexandru Dragomir este pasionat de poezie și este o fire sensibilă, care pune pasiune în tot ce face. A absolvit Școala Generală Nr. 2 din municipiul Motru, după care a devenit elev al CT: „Sunt în clasa a IX- a la Colegiul Tehnic Motru, așa am dorit. Este un liceu în care am multe de învățat, mai ales de la profesori. Admir majoritatea profesorilor, dar în special pe doamna Crăciunescu pentru implicare sa în toate activitațile legate de școală, pentru ajutorul oferit la dezvoltarea pasiunilor noastre. Doamna Sichitiu pentru ca mi-a fost alături încă de la prima poezie scrisă ajutându-mă cu sfaturi, lecții și explicându-mi tot ce am făcut greșit. Pe domnul Crețu, dumnealui este tot profesor de limba și literatura română, dânsul mi-a venit în ajutor cu mai multe sfaturi în diferite situații în timpul orelor cât și în afara lor”, a spus, pentru Pagina Olteniei, elevul Alexandru Dragomir.

Scrie poezii

Îi place poezia de mic, citește mult și încearcă să afle cât mai multe informații despre marii poeți ai României și ai lumii. Fire sensibilă, Alexandru spune că are o înclinație spre partea de creație. A descoperit poezia în clasa a V-a, dar abia peste trei ani a început să scrie versuri. „Pasiunea mea de a face propria creație poetică a venit în clasa a VIII- a, când la o oră de română, doamna Urucu Felicia ne-a vorbit despre un concurs și ne-a dat sfatul: "nimic nu este imposibil". M-am înscris la acel concurs și am luat locul I cu o poezie creată de mine. Atunci mi-am dat seama că fiecare poate face ceva, nu contează vârsta, statutul social, nivelul de inteligență. Conteaza doar ambiția. De obicei, temele poeziilor mele sunt bazate pe lucruri care te fac să vezi lumea cu alți ochi. Poetul meu preferat este marele Mihai Eminescu. Citesc cât pot de mult, îmi plac volumele contemporane, dar citesc cu foarte mare placer cărți despre zei! Sunt preferatele mele!”, a declarat Alexandru Dragomir de la CT Motru. Pe viitor, elevul își dorește să se înscrie la Academia Forțelor Terestre Sibiu și va face tot ce îi stă în putință să își împlinească visul.

Luptă pentru un mediu curat!

Alexandru vrea ca prin faptele sale să schimbe lumea din jurul său, să încerce să îi ajute și pe ceilalți adolescent să vadă cât de importantă este protecția mediului pentru a avea un viitor mai bun. La Colegiul Tehnic Motru au avut loc în ultimele luni mai multe activități în cadrul unui proiect foarte important, concursul Ecoprovocarea. Mihaela Crăciunescu este profesorul care se ocupă de echipa Ecoprovocarea și care a gândit alături de elevii de la profilul Protecția mediului activitățile. Într-o zi, profesorul Crăciunescu a fost abordat de Alexandru Dragomir care i-a spus că vrea să se implice în activități! Sunt rare momentele în care elevii doresc din proprie initiative să se implice în activități extrașcolare, spune dascălul. „Alexandru este un băiat deosebit! Este pentru prima dată când am fost întrebată de un elev dacă poate participa la activităţile educative. A realizat un videoclip superb şi o scenetă pentru concursul Ecoprovocarea-de protecţia mediului! Deşi nu este la profilul protecţia mediului consideră că trebuie să facă o schimbare pentru a proteja natura. Pune pasiune în tot ce face, dă dovadă de creativitate  şi implică şi alţi colegi alături de el. Este pasionat de muzică, scrie şi poezii. Doreşte să realizeze multe lucruri pentru Colegiul Tehnic Motru”, a declarat, pentru Pagina Olteniei, profesorul Mihaela Crăciunescu. Alexandru spune că a creat o scenetă menită să tragă un semnal de alarmă și să le aducă aminte colegilor săi, dar și celorlalte persoane care o vor urmări, cât de importante sunt acțiunile fiecărui om în ceea ce privește păstrarea unui mediu înconjurător nepoluat. „Ideea pentru scenetă mi a venit de la o activitate organizată de doamna Crăciunescu la o clasă de protecția mediului. Era vorba de protecția mediului. Văzând acele scenete făcute de elevii de la protecția mediului am cautat-o pe doamna Crăciunescu pentru a mă implica și eu alături de câțiva colegi. Ca de obicei doamna Crăciunescu nu a zis nu, ne a răspuns din toată inima cu un DA.Eu împreună cu Francesca, colega mea am zis să nu mai așteptăm până la următoarea activitate, am zis să facem puțin mai devreme ceva puțin mai complicat față de niște simple scenete. Am căutat alți "actori " Și am tot în aceași zi am început filmările pentru sceneta/Scurt-metrajul făcut pentru școala. Subiectul principal a fost ceva ce se întâmplă în fiecare zi, o persoană aruncă ceva pe jos, iar altă persoană îi face observație, dar nimic nu a schimbat atitudinea persoanei negative, aceasta lăsând gunoiul tot pe jos. Sunt sigur că măcar 30% din cei ce au văzut scurt-metrajul în totalitate au făcut o schimbare!”, a afirmat adolescentul. Puteți urmări sceneta  AICI

Galerie foto




Vizualizări: 4,467

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste