(închide)

Maria Loga va coordona Grupul „Măriile Gorjului”

 

Grupul “Măriile Gorjului”, din cadrul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, înființat în anul 2006, este unul din cele mai mari grupuri din țară. Acest grup, cu vechi tradiții, a fost pregătit și coordonat de regretata Camelia Argint. La începutul acestui an, Camelia Argint a decedat subit. Această îndrăgită interpretă  a fost profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu în ultimii 15 ani, perioadă în care a lansat sute de tineri talentaţi. De luna aceasta, grupul va fi coordonat de Maria Loga. 

Înfiinţat în luna martie a anului 2005, de regretatul om de cultură Viorel Gârbaciu,  ca formaţie  reprezentativă a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, constituit în principal din cei mai valoroşi dascăli şi cei mai buni elevi ai acestei instituţii, Ansamblul Folcloric “Maria Lătăreţu” a reuşit  în doar câţiva ani să se bucure de o recunoaştere deosebită,  atât în plan local, naţional, cât şi în plan internaţional. Ansamblul este format dintr-o orchestră, formație de dansuri populare, interpreți ai cântecului popular specific Gorjului, dar și din două grupuri: Grupul de fluierași si naiști “Jiana” și Grupul “Măriile Gorjului”

Grupul “Măriile Gorjului”, înființat în anul 2006, am putea spune ca este unul din cele mai mari grupuri din țară. Acest grup, cu vechi tradiții, a fost pregătit și coordonat de regretata Camelia Argint. Începând de luna aceasta, grupul Măriile Gorjului va fi coordonat de doamna cântecului popular gorjenesc Maria Loga, solistă a Ansamblului Profesionist “Doina Gorjului” și profesor de canto în cadrul SPA. Primul spectacol al grupului, având-o coordonator pe doamna Maria Loga, va fi în data de 20 aprilie, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, București.

Vizualizări: 444

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste